Madrid

El FROB controla el 100% del capital d'Unnim i el 90% de CatalunyaCaixa

L'Estat es queda el 100% d'Unnim i el 90% de Catalunya Caixa. Ho fa a través del Fons de Reestructuració Bancària, el FROB, que injectarà a aquestes entitats els diners que necessiten per complir els nivells de solvència exigits. Ho ha explicat el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, que ha donat per tancada la reestructuració del sistema financer espanyol. La recapitalització suposa una despesa de més de 7.500 milions d'euros, i en total haurà costat més de 17.000 milions, una xifra elevada però que Fernández Ordóñez qualifica de "relativament baixa" comparada amb altres operacions similars a Europa. El governador destaca l'entrada de 100.000 milions de capital privat.

Actualitzat
Dues entitats catalanes ja són en mans del FROB. L'estat assumeix la titularitat d'Unnim i CatalunyaCaixa, que no han pogut obtenir la solvència exigida.

El Fons de Reestructuració Bancària injectarà a aquestes entitats els diners que necessiten per complir els nivells de solvència exigits.

Entre CatalunyaCaixa, Unnim i Nova Caixa Galícia, el Banc d'Espanya injectarà 7.551 milions d'euros per recapitalitzar les entitats bancàries.

"Hem gastat relativament poc en el sanejament del sistema financer"

Valoració positiva del Banc d'Espanya del sanejament del sistema financer espanyol. El governador de l'entitat, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, s'ha mostrat satisfet pel camí escollit a Espanya per recapitalitzar bancs i, especialment, caixes.

Fernández Ordóñez destaca que s'ha aconseguit sanejar el sistema i a més amb poca despesa pública. El governador del Banc d'Espanya situa en uns 17.000 milions la despesa pública i en més de 100.000 milions els diners que han arribat del capital privat.

Fernández Ordóñez assegura que "el procés ha convençut l'opinió pública que les coses que es feien tenien sentit".

El conseller d'Economia no ha volgut valorar el percentatge amb el qual l'Estat ha assumit el control d'aquestes dues caixes catalanes perquè, segons argumenta en un comunicat, no pot opinar sobre el valor que s'ha donat a aquestes entitats. Andreu Mas-Colell sí que ha volgut destacar, en canvi, que queda garantida la catalanitat de les caixes perquè la seva seu es manté aquí.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut