Barça

El fred, gran protagonista de l'entrenament del primer equip del Barça

Després de l'empat a Mestalla en l'anada d'una de les semifinals de la Copa del Rei, el Barça ha tornat aquest dijous a l'activitat. Ha sigut un entrenament molt fred i de recuperació per als titulars a València. A més, Guardiola ha tornat a fer entrenar Dos Santos, Sergi Roberto i Tello, del filial, a més de quatre jugadors del juvenil A. El de Santpedor continua amb la idea d'anar mentalitzant els jugadors del planter per si algun dia han de fer el salt al primer equip. Un cop mig oblidada l'eliminatòria de Copa, ara cal pensar en el proxim visitant a l'estadi: dissabte, la Reial Societat, en directe a les 10 de la nit per TV3.

Actualitzat
  • ANÀLISI
  • Lluís Canut
    Per Lluís Canut
La novetat de la sessió ha sigut la presència de quatre jugadors del juvenil A: Miguel Ángel, Jordi Quintillà, Bagnack i Babunski. El seu tècnic, Òscar Garcia, no s'ha volgut perdre l'entrenament dels jugadors.

Thiago nega que hi hagi "messidependència"

El migcampista del Barcelona Thiago Alcántara no creu que l'equip depengui de l'estat de gràcia en el qual es trobi Leo Messi, que va fallar un penal a Mestalla que podria haver donat avantatge als blaugranes en les semifinals de Copa del Rei. "No hi ha "messidependència", però Messi és el millor jugador del món i hem d'explotar les virtuts de cadascun", ha manifestat Thiago, que ha recordat que el crac de Rosario és "un guanyador nat" i que ahir va tenir la "valentia" de tirar el penal malgrat que després no va estar afortunat, "però són coses que passen".

Pel migcampista blaugrana, el Barça va fer un bon partit a València i l'1-1 no reflecteix el que es va veure sobre el terreny de joc: "Vam poder fer més d'un gol. La pilota no entra, però el millor és que estem generant ocasions per marcar". Thiago ha reconegut que l'exigència del calendari i una plantilla curta provoca que la plantilla noti "una mica més de cansament" de l'habitual a aquestes altures de la temporada, "però no tots els equips tenen la fortuna de jugar dos partits per setmana i el cansament els suplim amb la il·lusió i les ganes".

Com el seu tècnic, Pep Guardiola, i els seus companys, és de l'opinió que la Lliga ni de bon tros està perduda, malgrat els set punts que el separen del Reial Madrid: "Esclar que encara podem guanyar-la. Aquest equip ha demostrat coses molt grans els últims anys". De la polèmica arbitral, l'hispanobrasiler prefereix no parlar, "perquè fer-ho desvirtua l'essència del futbol", però no li ha importat reconèixer, preguntat per l'estil de joc, que ara mateix acceptaria que el Barça no tornés a jugar tan bé com abans a canvi de seguir guanyant títols.

"Nosaltres tenim un estil, que és el de possessió, però signo poder classificar-nos per a la final de Copa amb un futbol que no agradi tant i guanyar la Champions amb un futbol diferent al que desitgem", ha apuntat.

Finalment, s'ha desfet en elogis cap al capità Carles Puyol. Primer per la seva doble ruleta contra el València, una acció digna del mateix Zinedine Zidane, del qual Thiago ha comentat que va ser "per treure's el barret". Després, per la seva mentalitat. "El Carles té una força i un caràcter que ens motiva. Va a per pilotes que ningú creu que podria arribar i és un jugador vital per a aquest equip", ha sentenciat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut