El fred fa activar diferents plans municipals per atendre els sensesostre

Voluntaris de diferents entitats socials els atenen i els ofereixen albergs, mantes i menjar calent

RedaccióActualitzat

La baixada de les temperatures a Catalunya en les últimes hores ha activat els plans municipals per protegir els sensesostre.

Els equips de la Creu Roja participen en l'operatiu Fred, que rastreja els carrers per localitzar persones sense sostre i oferir-los si voluntàriament volen anar als albergs habilitats amb aquesta finalitat, a més de repartir-los mantes o begudes calentes

Aquest dispositiu s'ha activat a Girona, Sabadell i Tarragona, en aquest darrer municipi en el marc de l'operació Iglú, activada per l'Ajuntament. A Molins de Rei i Cornellà s'ha habilitat el servei de pernoctació d'urgència pel fred.

Tarragona

Tarragona i Reus són dues de les principals poblacions que han activat l'operació Iglú al Camp de Tarragona. Els Serveis Socials de l'Ajuntament, Guàrdia Urbana, Creu Roja i Protecció Civil han ofert als sensellar la possibilitat d'allotjar-se en un alberg, però ningú ho ha acceptat.

 

Sí que els han donat mantes, brou calent i guants. L'operació Iglú a Tarragona s'activa quan els termòmetres arriben als zero graus.

Lleida

A Lleida el fred ja fa dies que dura, i per això la Paeria ha hagut d'habilitar un nou espai per acollir les persones que ho necessiten.

Fins a 107 persones han dormit aquesta nit a l'alberg municipal, la Panera i l'Espai Zero, per fer front als tres graus sota zero.

 

El pla iglú està activat al nivell 1. La boira ha agreujat la situació.

Girona

A Girona, l'Ajuntament ha activat l'anomenat Projecte Fred, davant la baixada de les temperatures.

El nombre de voluntaris de diferents entitats socials ha augmentat aquests dies per atendre els sensellar, conjuntament amb els serveis socials, els intenten convèncer perquè dormin en un recinte tancat i els donen mantes i menjar calent.

Barcelona

A Barcelona, el govern municipal manté activa la fase preventiva de l'operació Fred, amb 75 places per passar la nit al Centre d'Urgències i Emergències de Barcelona.

Aquesta fase s'activa quan els termòmetres baixen dels cinc graus i es va posar en marxa el 13 de desembre. Si la temperatura baixa per sota dels zero, se n'activa la fase d'alerta. En aquest cas, el consistori ofereix 400 places més d'allotjament, el doble que l'hivern passat.

Consells i recomanacions per a la gent gran

Durant aquesta setmana, des del Centre de Coordinació de la Creu Roja s'ha contactat amb 2.338 usuaris del Servei de Teleassistència de gent gran, als quals s'ha fet recordatori sobre les mesures i els consells que cal tenir en compte davant el fred.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut