Madrid

El frau de les grans empreses espanyoles en paradisos fiscals augmenta més d'un 200% en un any

Les empreses de l'Ibex-35, el principal indicador borsari, van passar de tenir 561 filials en paradisos fiscals a tenir-ne 810

RedaccióActualitzat

Oxfam Intermón denuncia l'increment de l'evasió fiscal de les grans empreses espanyoles en paradisos fiscals durant la crisi econòmica. Segons l'organització, en els últims anys les companyies que cotitzen a l'Íbex-35, el principal indicador borsari, han augmentat un 200% la xifra de diners que mouen en aquests paradisos. I també ha augmentat prop d'un 45% el nombre de filials que hi tenen. Concretament, de 561 filials a 810 en només un any.

El director d' Oxfam Intermón Catalunya, Francesc Mateu, alerta de les repercussions de l'evasió fiscal en la ciutadania i demana al govern de l'Estat que reclami el mateix als ciutadans i a les grans empreses: "A l'àmbit de l'estat espanyol, tot el que no paguen les grans empreses ho acaba pagant el ciutadà i la petita i mitjana empresa. El govern espanyol és molt valent exigint als ciutadans individualment, però cal que tingui la mateixa exigència a les grans empreses". L'organització ha presentat l'informe "La il·lusió fiscal", en què xifra en 59.000 milions d'euros el total del frau fiscal a l'estat espanyol.

Oxfam Intermon explica gràficament algunes conclusions del seu informe en aquest gràfic que han publicat al seu web:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut