Una fotografia de James Nachtwey
Una fotografia de James Nachtwey
Oviedo

El fotoperiodista James Nachtwey, Premi Princesa d'Astúries de la Comunicació i les Humanitats

La fotografia més coneguda del reporter de conflictes armats és la de la nena vietnamita fugint dels bombardejos

RedaccióActualitzat

El reporter nord-americà de conflictes armats James Nachtwey ha estat guardonat amb el Premi Princesa d'Astúries de la Comunicació i les Humanitats. Conegut pels seus quaranta anys de treball en zones de guerra, camps de refugiats o ciutats afectades per catàstrofes naturals o atacs terroristes, la seva fotografia més coneguda és la de la nena vietnamita fugint dels bombardejos.

El jurat assegura que és un dels millors reporters gràfics de guerra de les últimes dècades i un testimoni lúcid del patiment humà. També destaca el compromís professional del fotògraf, que ha cobert una trentena de conflictes bèl·lics i crisis humanitàries sense abdicar, diu el jurat, dels principis ètics de l'informador ni maquillar el dictamen de la càmera fotogràfica.

Nachtwey va néixer fa 62 anys a Syracuse, als Estats Units. Les seves fotografies li han fet guanyar també el Premi World Press Photo i la Medalla d'Or Robert Capa en cinc ocasions, i ha estat ferit diverses vegades mentre feia la seva feina.

La seva candidatura al Princesa d'Astúries va ser proposada per Jordi Rodríguez Virgili, vicedegà de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra.

Anar al contingut