Barcelona

El fotoperiodista agredit desmenteix els Mossos que s'autoexculpen

Els Mossos han aportat proves en defensa seva sobre els aldarulls amb estudiants anti-Bolonya. El cos policial ha elaborat un informe a partir d'unes imatges enregistrades en els disturbis de la nit de dimecres, en els quals un fotògraf i un nen de 10 anys van resultar ferits. Són dos dels casos més greus que s'havien atribuït als agents antiavalots, però segons el vídeo que Catalunya Ràdio ha sabut que s'ha analitzat, el nen hauria ensopegat mentre caminava enrere i el fotògraf hauria rebut l'impacte d'un objecte contundent llançat pels manifestants. En canvi, Guillem Valle, el fotògraf ferit, ha desmentit els Mossos i assegura que van ser ells els que el van agredir a la cara.

Actualitzat
A partir d'un visionat fotograma a fotograma d'unes imatges, els Mossos d'Esquadra asseguren que el nen de 10 anys ferit va ensopegar mentre caminava enrere. La policia assegura que això es va produir sense que hi hagués cap contacte amb cap membre del seu cos.

A un altre cas dels més polèmics, el del fotògraf contusionat, els Mossos diuen que va rebre l'impacte d'un objecte contundent llançat pels manifestants, probablement un martell. Segons la policia, aquest objecte apareix a terra poc després a les imatges que han analitzat.

En canvi, el fotògraf ferit, Guillem Valle, ha explicat aquest dimarts a "El matí de Catalunya Ràdio" que "en cap moment vaig veure el martell" i ha assegurat que l'agressió a la cara li van fer els Mossos. "Ho tinc bastant clar. Vaig veure com venien. Els vaig veure la cara", ha comentat.

Discrepàncies al govern

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha demanat que es "depurin responsabilitats" per la càrrega dels Mossos d'Esquadra de dimecres passat. En canvi, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, no considera necessari fer cessar ningú, i ha defensat el cos dels Mossos d'Esquadra com a garantia de "l'ordre i la seguretat".

Des d'ICV, Joan Herrera ha demanat que s'esperin els resultats de la investigació interna per aclarir-ne els fets. D'altra banda, el PSUC Viu, una facció d'EUiA, ha demanat que el conseller Joan Saura i el director general de la Policia de la Generalitat assumeixin responsabilitats per la càrrega dels Mossos.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut