Barcelona

El fotògraf català Guillem Valle, hospitalitzat en ser agredit per la policia a Egipte

El fotoperiodista català Guillem Valle està hospitalitzat al Caire per una pallissa de la policia egípcia mentre cobria el enfrontaments entre agents i manifestants a la plaça Tahrir. Valle està en observació pels cops de puny que li van clavar agents de paisà dimarts i que li han causat una commoció cerebral lleu. Valle, que ha vist reconeguda la seva feina al certament "World Press Photo", està ingressat previsiblement fins aquest dijous. A banda de ser agredit, també li van robar l'equip fotogràfic i el telèfon mòbil.

RedaccióActualitzat
Guillem Valle va arribar a la capital d'Egipte dilluns i cobria la repressió policial a la plaça Tahrir per al diari nord-americà "The Wall Street Journal". Una fotografia seva del Sudan està inclosa a la mostra del World Press Photo d'aquest any, que actualment es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La repressió policial a la plaça Tahrir s'ha intensificat aquest dimecres, quan falten cinc dies per a les eleccions. En el cinquè dia consecutiu de protestes contra la Junta Militar que governa al país, l'exèrcit ha reforçat la presència a la zona.

Els agents han llançat gasos lacrimògens contra els manifestants, que els han respost amb pedres. Tot i això, la protesta creix i cada vegada hi ha més persones disposades a resistir els atacs de les forces de seguretat.

L'ONU ha demanat que s'investigui la repressió, mentre que el Ministeri de Sanitat ha confirmat que diversos dels 33 morts fins ara en els aldarulls han perdut la vida per ferides de bala.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut