Les parades de la Fira de Santa Llúcia, tancades a causa del temporal de vent (Foto: ACN)
Les parades de la Fira de Santa Llúcia, tancades a causa del temporal de vent (Foto: ACN)
Barcelona

El fort temporal de vent obliga a tancar la Fira de Santa Llúcia i tots els parcs públics de Barcelona

Al Park Güell, on des del matí només es podia accedir a través del carrer Olot i la policia aconsellava als visitants que abandonessin el recinte, també s'hi impedeix l'accés.

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha tancat tots els parcs públics de la ciutat davant del temporal de vent i també ha recomanat a les escoles que no facin activitats exteriors. Al Park Güell, on des del matí només es podia accedir a través del carrer Olot i la policia aconsellava als visitants que abandonessin el recinte, també s'hi impedeix l'accés.

El Museu de Ciències Naturals, el Museu Blau, situat a la zona del Fòrum, també ha tancat per esllavissaments a la teulada. A més, s'han acordonat els voltants de manera preventiva.

El fort vent també ha provocat de bon matí la caiguda d'una palmera a la cantonada de l'avinguda Diagonal i el carrer Muntaner, a un quart de vuit. L'incident ha obligat a tallar dos carrils de sortida de la ciutat, un carril bus i un altre carril en sentit Esplugues, cosa que ha provocat retencions. Però el problema ja ha quedat resolt, segons ha indicat la Guàrdia Urbana.

També a Barcelona, el vent ha aixecat part de la coberta del Centre Esportiu de Can Dragó, a Nou Barris. A més, al barri de les Corts, un arbre de Nadal ha caigut, i també un cartell publicitari, però els fets no han provocat víctimes.

A causa del fort vent, el consistori ha tancat l'aigua de la font pública ornamental situada a la confluència del passeig de Gràcia i la Gran Via, les Fonts Bessones, la Font de Diana, la Font dels Voluntaris i les Fonts de Sydney.

Des de mitja tarda, Barcelona ha rebaixat d'emergència a alerta el Pla Bàsic Municipal pels vents.

La Fira de Santa Llúcia, tancada fins divendres

La Fira de Santa Llúcia s'ha vist obligada a tancar a causa del temporal de vent. La decisió s'ha pres després que tres parades de la fira nadalenca han caigut per les fortes ratxes de vent i han ferit lleument dues persones. Els firaires han plegat i s'ha desallotjat el recinte de visitants. Alhora, i preventivament, a l'avinguda de la Catedral s'hi han desplaçat ambulàncies i també efectius dels bombers de Barcelona. Els responsables han decidit suspendre temporalment l'activitat, i la fira no es reobrirà fins demà.

Paral·lelament, a Badalona, on el vent ha arribat a 99 quilòmetres per hora, també han decidit tancar la fira després que el vent ha aixecat les teulades d'algunes parades nadalenques. Els firaires han hagut de desmuntar-les totes a corre-cuita per evitar danys més importants.

Les centraletes dels Mossos i la Policia Local de Badalona no donen l'abast per les trucades de ciutadans que alerten d'incidències a la ciutat.

Anar al contingut