El Florence deixa cinc morts a Carolina del Nord i baixa a tempesta tropical

L'huracà ha tocat terra amb vents de 150 quilòmetres per hora

RedaccióActualitzat

L'huracà Florence ha provocat les primeres víctimes mortals. Són cinc. Dues dones i un nadó han mort en caure un arbre sobre la seva casa a la ciutat de Wilmington, a Carolina del Nord. Una altra persona ha perdut la vida quan manipulava un generador. La cinquena víctima també és una dona, que ha mort d'un atac de cor.

El Florence ha perdut força després de tocar terra com a huracà de categoria 1 a Carolina del Nord i ha estat rebaixat a tempesta tropical. Segons l'últim informe del Centre Nacional d'Huracans, Florence portava vents sostinguts de 95 km/h i cops superiors.

La tempesta tropical es desplaça lentament cap a l'interior de Carolina del Sud i deixa un rastre d'inundacions i rius desbordats. Milers de cases s'han quedat sense subministraments. 

Es preveuen acumulacions de pluja d'entre 500 i 600 mm, amb pics de fins a 1.000 mm. El nivell del mar pot pujar per sobre dels 2 metres en alguns indrets, per la combinació de la marea i la maror ciclònica.

 

 

La Casa Blanca ja ha anunciat que, la setmana que ve, Trump visitarà la zona, sobretot Carolina del Nord, sempre que el seu viatge no entorpeixi les tasques de rescat.

 

El Florence avançarà lentament cap a l'interior, abans d'enfilar-se cap al nord. Aquesta és l'evolució prevista pel Centre Nacional d'Huracans:

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut