El major Josep Lluís Trapero arriba a l'Audiència Nacional el 16 d'octubre del 2017 (ACN)
El major Josep Lluís Trapero arriba a l'Audiència Nacional el 16 d'octubre del 2017 (ACN)
Madrid

El fiscal vol mantenir el processament de Trapero per sedició i organització criminal

Les defenses consideren provat que l'excúpula dels Mossos va obeir "sempre" els mandats judicials

RedaccióActualitzat

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat mantenir el processament del major Josep Lluís Trapero i els exresponsables polítics dels Mossos pels delictes de sedició i organització criminal pels fets del 20 i 21 de setembre davant la conselleria d'Economia i pel referèndum de l'1 d'octubre.

A més de Trapero, estan processats en aquesta causa l'exdirector dels Mossos Pere Soler i l'ex-secretari general d'Interior César Puig, així com la intendent Teresa Laplana, processada només per sedició.

Notícia relacionada: Trapero rebutja l'oferiment de Torra de tornar a dirigir els Mossos d'Esquadra

El ministeri públic ha afirmat que existeixen "indicis més que suficients" per mantenir els processaments que va ordenar la jutge Carmen Lamela.

Les defenses, per la seva part, han insistit en la vista dels recursos d'apel·lació que no hi ha indicis de criminalitat i han demanat que quedin sense efecte els processaments. Els advocats han insistit que ha quedat provat que els Mossos d'Esquadra "sempre" van obeir els mandats judicials.


L'advocat de César Puig, Jaume Alonso-Cuevillas, que també defensa Carles Puigdemont, ha qualificat de "disbarat jurídic" el processament.

"A la famosa Moleskine que amb tanta intensitat fan servir consta expressament paraules del president dient que els Mossos obeirien sempre l'autoritat judicial. I, per tant, imputar cap mena de connivència dels Mossos està absolutament fora de lloc."


Si la sala del penal rebutja els recursos, el processament dels exresponsables dels Mossos ja serà ferm.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàSedició
Anar al contingut