El fiscal ha qualificat de "paranoics" els que pensen que persegueix Rosell per haver estat president del Barça

El fiscal titlla de "paranoia" dir que persegueix Rosell per ser expresident del Barça

En les conclusions del judici, la defensa demana al tribunal que prengui "una decisió valenta" i no intenti justificar els dos anys que l'acusat porta en presó preventiva

Actualitzat

El fiscal no ha acabat d'explicar per què ha rebaixat les penes a pràcticament la meitat, però ho ha atribuït a l'evolució del judici.

L'Audiència Nacional ha reprès aquest dilluns la vista per blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal amb l'informe del fiscal José Javier Polo, que ha demanat sis anys de presó per a Rosell, cinc per al seu soci, l'advocat andorrà Joan Besolí, i un any i onze mesos per a la seva dona, Marta Pineda.

El fiscal assegura que no persegueix Rosell per haver estat president del Barça i qualifica l'argument de "paranoia"

"No se ha perseguit a cap acusat per les seves circumstàncies personals, i menys pel fet que hagi estat president d'un club de futbol", ha dit.

 

 

Pel fiscal, queda provat que s'ha comès un delicte de blanqueig de capitals i grup criminal, si bé ha rebaixat les penes d'entre sis i once anys de presó pels acusats, ja que inicialment apreciava delicte continuat de blanqueig i organització criminal.

Considera que Sandro Rosell va ocultar comisions ilegals a Ricardo Teixeira amb les que va blanquejar 19.972.612 euros.

L'expresident del Barça s'hauria quedat suposadament amb 6,5 milions, com a mínim. La defensa de Sandro Rosell demana l'absolució. I ha insistit que el que feia l'expresident del Barça era cobrar els seus honoraris.

 

 

El seu advocat Pau Molins ha dit que el tribunal ha de prendre una "decisió valenta", i que no el condemnin només per justificar que l'han tingut dos anys en presó preventiva

En la seva opinió, es cometria "una injustícia sobre una altra injustícia".

Molins ha afegit que el procés ha estat ple d'irregularitats i s'ha danyat la reputació de Rosell.

Aquest dimarts ha quedat vist per sentència el judici de Sandro Rosell

 Ara, el jutge haurà d'aclarir si els acusats formaven un grup que va blanquejar suposadament 20 milions d'euros de comissions pagades pel president de la Confederació brasilera de futbol- com sosté la Fiscalia-  o si les comissions van ser cobrades legalment com manté la defensa.

 

ARXIVAT A:
Delictes econòmics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut