Cartells en memòria de Khashoggi en una pregària per ell en una mesquita d'Istanbul, al novembre (Reuters)
Cartells en memòria de Khashoggi en una pregària per ell en una mesquita d'Istanbul, al novembre (Reuters)
Riad

El fiscal saudita demana pena de mort per a 5 acusats de l'assassinat de Khashoggi

Comença el judici contra els 11 acusats de la mort del periodista dissident

RedaccióActualitzat

Un tribunal de l'Aràbia Saudita ha començat aquest dijous el judici contra els onze acusats d'haver assassinat, el 2 d'octubre, el periodista dissident Jamal Khashoggi al consolat de la ciutat turca d'Istanbul.

La Fiscalia ha demanat la pena de mort per a cinc dels onze acusats "per la seva implicació en el crim".

En aquest judici, del qual s'ignoren, fins i tot, les identitats dels processats, en cap cas es dirimirà si les ordres de l'assassinat van sorgir del príncep hereu Mohamed bin Salman. Des de diversos àmbits de la investigació, feta pels serveis secrets nord-americans i turcs, s'ha apuntat la seva responsabilitat.

Notícia relacionada: "Silenciar Khashoggi", la conversa que implicaria el príncep saudita en l'assassinat

La Fiscalia saudita va informar al novembre de la detenció de 21 persones en relació amb els fets. Finalment, en va acusar 11. En aquesta primera sessió del judici, els encausats han escoltat la petició del fiscal i se'ls ha donat un termini per respondre-hi, que no s'ha fet públic.

Jamal Khashoggi (EFE)


Després de donar-ne diverses versions, Riad va admetre l'assassinat de Khashoggi, però continua negant que el príncep hereu hi tingui res a veure.

El cos del periodista no ha aparegut. Aquesta mateixa setmana es van filtrar imatges de les bosses amb què, suposadament, l'haurien traslladat, mutilat, fins a la residència del cònsol saudita a Turquia.

ARXIVAT A:
Jamal KhashoggiAràbia Saudita
Anar al contingut