Madrid

El fiscal ha demanat 115 anys de presó per a l'etarra "Gadafi" en el judici per dues accions terroristes

El judici a l'etarra Juan Carlos Iglesias Chouza, "Gadafi", ha començat aquest dilluns a l'Audiència Nacional. Se l'acusa de proporcionar l'explosiu per cometre un atemptat el 1990 a Bilbao contra una patrulla de la policia que va causar set ferits, i de facilitar la informació per assassinar un suposat traficant de drogues, també a Bilbao. "Gadafi" s'ha negat a respondre les preguntes del fiscal, que en total ha demanat 115 anys de presó per aquestes dues accions.

Actualitzat

El fiscal de l'Audiència Nacional Jesús Santos ha demanat per a "Gadafi" -que ja ha estat jutjat una desena de vegades des de la seva extradició- 78 anys de presó pels delictes d'atemptat terrorista, assassinat frustrat i lesions per l'atemptat contra una patrulla policial a Bilbao el 16 de setembre de 1990.

En aquell atemptat, en què set persones van resultar ferides, l'etarra va participar presumptament en la confecció de l'artefacte utilitzat, de 10 quilos d'explosiu, i el va entregar als que l'havien d'accionar, que ja han estat condemnats.

El fiscal ha sol·licitat, a més, 37 anys de presó per delicte d'assassinat per la seva presumpta participació, el 1988, en l'acció reivindicada per ETA contra Ramón Bañuelos, al qual la banda acusava de tràfic de drogues.

Segons l'escrit de la fiscalia, "Gadafi" va facilitar la informació sobre els seus costums i horaris a altres membres del "comando Biscaia" ja condemnats, que van ser els que van col·locar la bomba als baixos del vehicle de la víctima. Bañuelos va morir a l'acte en explotar la bomba quan va posar el vehicle en marxa.

"Gadafi" va ser extradit des de França al setembre del 2005, per complir els 225 anys a què està condemnat per altres accions terroristes.

Anar al contingut