El fiscal especial no troba indicis de conspiració entre Trump i Rússia
Trump i Putin (Reuters)

El fiscal especial no troba indicis de conspiració entre Trump i Rússia

El resum de la investigació conclou que "no hi ha prou proves" per processar Trump per obstrucció a la justícia, però "no l'exonera"

RedaccióActualitzat

El fiscal general dels Estats Units, William Barr, ha fet arribar al Congrés les principals conclusions de l'informe del fiscal especial Robert Mueller sobre els contactes entre la campanya de Donald Trump i les autoritats russes a les eleccions del 2016. Considera que "no hi ha prou proves" per donar suport al processament del president per obstrucció a la justícia.

L'informe sobre la trama russa el va fer arribar divendres el fiscal especial Robert Mueller però no s'havia fet públic fins ara. En l'informe, Mueller diu que "encara que aquest informe no conclou que el president hagi comès un crim, tampoc l'exonera".

Barr ha explicat en una carta dirigida al Congrés a la que ha tingut accés la premsa que "la investigació del fiscal especial no ha demostrat que la campanya de Trump ni ningú vinculat amb ella conspirés o es coordinés amb Rússia per influir a les eleccions presidencials estatunidenques de 2016". 

En unes breus declaracions als periodistes poc abans d'agafar un vol cap a Washington des de l'Aeroport Internacional de Palm Beach, al sud de Florida, Donald Trump ha dit que les acusacions han estat "la cosa més ridícula". També ha lamentat que el país i ell mateix hagin hagut de passar per això.

"Després d'una llarga revisió, després d'una llarga investigació, després que tantes persones hagin estat tan ferides, després de no mirar a l'altre costat d'on van passar moltes coses dolentes, s'acaba d'anunciar que no hi va haver complot amb Rússia." 

"És una pena que el nostre país hagi hagut de passar per això. Per ser honest, és una pena que el seu president hagi hagut de passar per això."

 

Donald Trump poc abans d'agafar un vol a l'Aeroport de Palm Beach (Reuters)

 

"És una completa i total exoneració", ha rematat el president. Una valoració que el mateix Donald Trump ha valorat, minuts abans, al seu compte de Twitter:

"No hi ha col·lusió, no hi ha obstrucció, exoneració completa i total. Mantenim Amèrica gran!"


La portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders també ha dit que les conclusions del Departament de Justícia "són una exoneració total i absoluta del president dels Estats Units".

"L'assessor especial no ha trobat cap conspiració ni obstrucció. Barr i Rosenstein han determinat que, a més, no hi ha obstrucció. Les conclusions del Departament de Justícia són una exoneració total i absoluta del president dels Estats Units."


Trump havia qualificat la investigació de caça de bruixes. Els demòcrates, per la seva banda, esperaven els resultats de la investigació de 22 mesos per decidir si inicien un procés d'"impeachment" contra Trump.

El cas ha despertat una expectació màxima a la Casa Blanca i a tot el país, ja que podia ser clau per a la continuïtat de la presidència.

Arran de la investigació, ja han estat imputades 34 persones, inclosos 6 exassessors del president.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut