Madrid

El fiscal demanarà 284 anys de presó a l'etarra "Gadafi" per l'atemptat a Burgos el 1990

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demanarà una pena de 284 anys de presó per al militant d'ETA Juan Carlos Iglesias Chouzas, "Gadafi", per haver facilitat dos vehicles als autors d'un atemptat a Burgos el mes d'agost de 1990, que va provocar prop de mig centenar de ferits. En el judici d'aquest dilluns, el fiscal defensarà que "Gadafi" i Juan María Ormazabal, ja mort, van reunir-se amb els membres d'un altre comando de l'organització (Koldo Martín Carmona, Fernando del Olmo i Immaculada Pacho) que van exposar-los el seu pla d'atemptar contra la comissaria de policia de Burgos.

Actualitzat

Segons la versió del fiscal, "Gadafi" i Ormazabal van aprovar el projecte i el 17 d'agost de 1990 van facilitar als altres tres terroristes dos vehicles llogats a una agència de Bilbao. En un dels vehicles va col·locar-s'hi un explosiu compost per 60 quilos d'explosiu amonal, cargols i un sistema d'iniciació elèctric.

Cap a dos quarts de quatre d'aquella tarda, els membres del comando van estacionar el cotxe bomba al davant de la comissaria de policia i van abandonar Burgos amb l'altre cotxe. Quan l'artefacte va explotar, va causar ferides a 44 persones, a més de danyar habitatges i vehicles.

El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte de terrorisme, pel qual demana 20 anys de presó, i de 44 delictes de lesions, per cada un dels quals demanarà sis anys de presó.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut