Barcelona

El fiscal demana presó provisional per als funcionaris del "cas Hisenda"

El fiscal demana com a mesures cautelars pel "cas Hisenda" presó provisional per a l'excap d'Hisenda a Catalunya, Josep Maria Huguet, i per als inspectors Manuel Abella, Álvaro Pernas i Roger Bergua. També demana llibertat sota fiança de 300.000 euros per a l'advocat Joan Josep Folchi i de 40.000 euros per a l'assessor Salvador Sánchez Guiu. En canvi, per a Josep Lluís Núñez i el seu fill sol·licita que es presentin cada quinze dies davant del jutge. Els jutges encara no han decidit aquest divendres a la nit si envien a presó de forma immediata algun dels condemnats.

Actualitzat
L'exinspector Manuel Abella ha dit abans de conèixer la petició fiscal que la sentència està trucada perquè els volien "fulminar" i ha assegurat que "fa un any que la sentència està feta". Abella ha arribat aquest matí a l'Audiència amb una bossa del Barça per si de cas havia de quedar-se ja a la presó, després que ahir va ser condemnat a 11 anys de presó.

Les defenses de tots els condemnats -entre els quals hi ha l'expresident del Barça Josep Lluís Núñez- han anunciat que recorreran la sentència que es va fer pública ahir.

Recordem que el judici es va allargar vuit mesos, i un any després s'ha fet pública la resolució de la sentència d'un dels casos més importants de corrupció destapat a finals dels 90, a Barcelona. En la trama, hi ha implicats empresaris, advocats i inspectors d'Hisenda de renom.
Anar al contingut