Jordi Pujol i Marta Ferrusola, en una imatge d'arxiu (ACN)
Jordi Pujol i Marta Ferrusola, en una imatge d'arxiu (ACN)
Barcelona

El fiscal demana més temps per investigar el "cas Pujol" per la "complexitat" de la causa

El fiscal explica que hi ha una quantitat abundant de documentació que cal analitzar amb cura per determinar si els investigats integraven una suposada trama de frau organitzat o no

RedaccióActualitzat

La Fiscalia demana més temps per continuar investigant el "cas Pujol". En un escrit, el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo sol·licita que la causa sigui declarada "complexa" i que es pugui allargar un màxim de tres anys, tal com estableix la Llei d'Enjudiciament Criminal del 2015. Explica que hi ha una quantitat abundant de documentació que cal analitzar amb cura per determinar si els investigats integraven una suposada trama de frau organitzat o no.

En el seu escrit, el fiscal anticorrupció al·lega que la causa oberta després de la confessió de l'expresident "afecta i recau" sobre una "trama complexa de societats mercantils", la qual cosa exigeix fer diversos informes, així com l'anàlisi de la documentació obtinguda a través de comissions rogatòries. Tot plegat suposa examinar "abundant informació" i fer "complicades anàlisis". Anticorrupció recorda també que els delictes que recauen sobre l'expresident Jordi Pujol, la seva dona Marta Ferrusola i els fills imputats en la causa -Jordi, Marta, Mireia i Pere- són blanqueig de capitals fora d'Espanya, malversació de cabals públics, suborn, delicte fiscal, prevaricació, tràfic d'influències i falsificació de document públic.

El fiscal, que destaca, finalment, la "rellevància social i política" dels imputats i qualifica de "misteriós" el suposat llegat al qual els Pujol atribueixen la seva fortuna a Andorra, ja que no hi ha constància documental sobre el seu origen "malgrat haver-se demanat als investigats moltes vegades".

Aquest allargament de màxim tres anys es faria amb dos períodes de 18 mesos, que començarien a comptar des del desembre del 2015, quan va entrar en vigor la modificació legislativa.

Anar al contingut