Barcelona

El fiscal demana entre 7 i 11 anys de presó per als acusats del "cas Pallerols"

El fiscal del "cas Pallerols" demana entre 7 i 11 anys de presó per a dos exalts càrrecs de la conselleria de treball i 4 empresaris vinculats a Unió Democràtica per malversació de fons públics, entre altres delictes. El fiscal sosté que els empresaris rebien subvencions de treball per a cursos de formació que es destinaven al finançament d'Unió, a qui fa responsable civil subsidiària.

Actualitzat
En l'escrit de qualificació, el fiscal sol·licita l'obertura de judici a Fidel Pallerols, empresari andorrà, i a la seva dona, María de la Cruz Guerrero, i per a quatre acusats que als anys noranta van ocupar càrrecs a la Conselleria de Treball de la Generalitat i alguns a UDC. El fiscal demana per a Pallerols, presumpte cervell de la trama, 11 anys per frau de subvencions, suborn i falsedat.

A més, demana nou anys i deu mesos de presó per a Lluís Gavaldà, exdirector general d'ocupació del 1993 al 1999, pels delictes de malversació i frau de subvencions; nou anys per a Dolors Llorens, càrrec del departament pels mateixos delictes; per a Vicenç Gavaldà, 11 anys per frau, suborn i falsedat, i set anys per a Santiago Vallbé, per frau, suborn i falsedat.

Anar al contingut