Un desnonat du el seu matalàs a l'edifici del carrer Almagro de Nou Barris.
Un desnonat du el seu matalàs a l'edifici del carrer Almagro de Nou Barris.
Barcelona

El fiscal demana al jutge que ordeni desallotjar les famílies de Nou Barris si no marxen en un mes

El jutge que du el cas de l'edifici de Nou Barris ocupat per una desena de famílies arran de les mobilitzacions del 15-O dels indignats ha citat a declarar els ocupants i el propietari de l'immoble, un fet poc habitual. El fiscal ha demanat que se'ls deixi un mes per abandonar voluntàriament els habitatges i, si no, que se'ls desallotgi.

Actualitzat
El jutge ha escoltat els 8 imputats en el cas, que ha citat a la Ciutat de la Justícia després que els Mossos els han identificat en diverses visites a l'immoble. Sis han reconegut que viuen a l'immoble i dos han assegurat que són de l'associació 500X20, que dóna suport a les famílies.

Ara, el jutge ha de decidir sobre el desallotjament, però sembla que no l'ordenarà de manera immediata, tenint en compte que la petició del fiscal, que ha admès la "difícil situació" dels ocupants, sol·licita al jutge que concedeixi un termini d'un mes als residents a l'immoble perquè l'abandonin voluntàriament i, en cas que segueixin als pisos, se n'ordeni el desallotjament per la força pública.

La defensa, per la seva banda, s'ha oposat al desallotjament i ha demanat l'arxivament de la causa. Ha al·legat que Cajamar, propietari de l'edifici, ha reconegut que els pisos fa cinc anys que estan buits.

La denúncia de l'ocupació la va posar el propietari, l'entitat Cajamar, en un jutjat de Sant Boi de Llobregat i després es va traslladar a un jutjat de Barcelona que ara du el cas. En total, l'edifici té 11 pisos, 9 dels quals han estat ocupats després de les mobilitzacions del 15 d'octubre dels indignats. La majoria són famílies desnonades per no poder fer front als lloguers o bé a les hipoteques que tenien.

Diverses entitats veïnals i sindicats donen suport als ocupants. N'hi ha una trentena que han fet arribar una carta al jutge, on li demanen que interpreti la llei d'acord amb el context de crisi i impedeixi el desnonament de l'immoble.


Anar al contingut