Correa, el cap de la Gürtel (Reuters)
Correa, el cap de la Gürtel (Reuters)
Madrid

El fiscal demana 76 anys de presó per a Francisco Correa com a líder de la trama Gürtel

L'escrit provisional d'acusació considera el Partit Popular beneficiari de l'entramat

RedaccióActualitzat

La Fiscalia demana 76 anys de presó per a Francisco Correa com a líder de la trama "Gürtel" -de suposada corrupció política vinculada al PP-. En el seu escrit provisional d'acusació també demana 64 anys i 7 mesos al que va ser el segon de la xarxa, l'empresari Pablo Crespo. En total, el fiscal estableix que al banc dels acusats s'hi asseguin 27 processats i 13 persones jurídiques, entre aquestes el PP. El Ministeri Públic entén que el partit de Mariano Rajoy s'hauria lucrat a través de la trama amb 200.000 euros entre el 2001 i el 2009.

Entre els processats destaca la petició de 40 anys i 7 mesos de presó per a l'exalcalde del municipi madrileny de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, conegut com "El Albondiguilla"; de 23 anys i mig de reclusió per a l'exdiputat regional Alfonso Bosch, i 22 anys per a l'exregidor de Boadilla José Galeote.

El fiscal acusa els principals encausats de delictes d'associació il·lícita, prevaricació, frau a les administracions públiques, tràfic d'influències, malversació de cabals públics, falsedat en document mercantil, suborns i blanqueig de capitals.

La investigació pel cas Gürtel va començar el 2007 a la Fiscalia Anticorrupció i va passar a mans de l'Audiència Nacional dos anys després. S'investiga una suposada xarxa de corrupció política vinculada al Partit Popular, que funcionava principalment a la comunitat de Madrid i al País Valencià.

Anar al contingut