Madrid

El fiscal demana 75 anys de presó per a l'etarra Ainhoa Múgica per l'atemptat amb bomba a Roses

El judici contra l'etarra Ainhoa Múgica Goñi, acusada d'organitzar l'atemptat amb cotxe bomba a Roses que va acabar amb la vida de l'agent dels Mossos d'Esquadra Santos Santamaria l'any 2001, ha quedat vist per a sentència. El fiscal manté la petició de 75 anys de presó per a Múgica i considera que existeixen proves suficients per inculpar l'acusada com a autora d'un delicte d'assassinat, un altre d'estralls i dos més de lesions terroristes contra un policia local del municipi gironí de Roses i una ciutadana francesa. L'acusada no ha volgut declarar, tot i que en l'últim torn de paraula ha dit que "el problema no se soluciona ni amb les tortures ni amb les presons llargues".

Actualitzat
L'Audiència Nacional ha celebrat el judici contra la membre d'ETA Ainhoa Múgica Goñi, acusada de l'assassinat del mosso d'esquadra Santos Santamaría, arran de l'atemptat amb bomba del 17 de març de 2001 als voltants de l'hotel Montecarlo de Roses.
 
El fiscal ha mantingut la petició de 75 anys de presó per a Múgica, perquè considera que va donar l'ordre de fer esclatar el cotxe bomba que va matar l'agent dels Mossos.

Els autors materials de l'atemptat, Eider Pérez i Aitor Olaizola, ja van ser condemnats l'any 2005 per aquests fets. Segons el fiscal, Múgica es va reunir amb Pérez i Olaizola a França i els va ordenar fer esclatar un cotxe bomba amb 50 quilos d'explossius, que ella els va facilitar.

A més de la pena de presó, el fiscal demana una indemnització de 300.000 euros per a la família de Santamaría, a la que se sumaria la indemnització de 900.000 euros que també sol·licita l'acusació particular.
Anar al contingut