Zona on es va haver de perforar per treure en Julen del pou de la finca de Totalàn
Zona on es va haver de perforar per treure en Julen del pou de la finca de Totalàn
Màlaga

El jutge del cas Julen cita com a investigat l'amo de la finca per homicidi imprudent

El fiscal demana que declarin com a testimonis el constructor del pou i els pares del nen, entre d'altres

Actualitzat

El jutge d'instrucció número 9 de Màlaga ha decidit citar com a investigat per un delicte d'homicidi imprudent el propietari de la finca de Totalán on va caure el nen de 2 anys Julen el 13 de gener passat. Ha estat hores després que la Fiscalia de Màlaga ho hagi demanat.

Haurà d'anar a declarar el divendres, 22 de febrer, segons ho ha explicat l'advocat que el representa.

El fiscal també demana que declarin en el cas l'empresari que va construir el pou, en qualitat de testimoni; els pares de Julen; quatre guàrdies civils i els excursionistes que van arribar en primer lloc al pou i van ajudar els pares de l'infant.

Totes aquestes persones estan citades per a dies posteriors.

Dos miners dins la càpsula que baixa pel tub paral·lel al pou on va caure en Julen (EFE)

La petició de declaracions es fa un cop ha acabat l'estudi de tota la documentació, atestats i informes del cas.

La Fiscalia considera que ara es poden fer diverses hipòtesis dels moments previs a la caiguda de Julen al pou i que, per tant, ja és el moment de depurar les responsabilitats penals, si és que n'hi ha.

El petit va caure en un pou de més de 100 metres de profunditat i 25 centímetres d'ample i el seu cadàver el van trobar 12 dies després. En el rescat, el més important d'aquestes característiques fet fins ara, van participar més de 300 efectius de diferents cossos de seguretat i emergències.

El propietari de la finca, David Serrano, va declarar al començament com a testimoni davant de la Guàrdia Civil i fa uns dies va fer una roda de premsa on va explicar que el dia de l'accident va fer protegir el forat amb dos blocs de formigó i que ho va encarregar a una empresa especialitzada.

Segons va explicar, li va semblar perillós que algú hi pogués ficar un peu però que mai va ni tan sols imaginar-se que un nen hi pogués caber per aquell forat.

"Mai no em perdonaré no haver vist aquell perill."

Segons un informe fet per la Guàrdia Civil, les obres del pou no tenien cap autorització, no es van prendre mesures de seguretat i que les declaracions de qui va fer les prospeccions i de l'amo de la finca es contradeien.

 

ARXIVAT A:
Julen
Anar al contingut