El fiscal Emilio Sánchez Ulled, exposant el seu informe final en el judici del 9N
El fiscal Emilio Sánchez Ulled, exposant el seu informe final en el judici del 9N

El fiscal del 9N i el cas Palau, Sánchez Ulled, representant espanyol a Brussel·les

És fiscal anticorrupció a Barcelona des del 2005 i l'han nomenat conseller de Justícia en la representació permanent d'Espanya davant de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled, que ha portat el cas del 9N i el cas del saqueig del Palau de la Música, entre d'altres, ha estat nomenat conseller de Justícia en la representació permanent d'Espanya davant la Unió Europea, càrrec que ocuparà a Brussel·les un cop acabi el judici per l'espoli. El nomenament el publica aquest dijous el BOE, el "Butlletí Oficial de l'Estat".

Un fiscal força mediàtic

Sánchez Ulled, que treballa des del 2005 com a fiscal anticorrupció a Barcelona, afrontarà el seu nou càrrec a Brussel·les com un parèntesi voluntari de la seva carrera en el ministeri públic. Aquest fiscal està des de fa anys a la palestra mediàtica i ha tingut a les seves mans la querella contra l'expresident Mas pel 9N, el saqueig del Palau o el cas Hisenda, que va acabar amb l'expresident del Barça Josep-Lluís Núñez a la presó.

Experiència prèvia a les institucions europees

A més de la seva experiència a Anticorrupció, Sánchez Ulled va treballar durant dos anys a l'Oficina Europea contra el Frau a Varsòvia i anualment ha treballat en consultories i anàlisis en justícia penal i anticorrupció encarregades per la Unió Europea. El nou càrrec l'ha aconseguit perquè ha quedat el primer d'un total de set aspirants que s'han presentat a la convocatòria pública per ocupar-lo.

 

♦ Francesc Homs s'encara amb el fiscal del 9-N als passadissos del Palau de Justícia

 

Anar al contingut