Madrid

El "Financial Times" suggereix que Espanya demani un crèdit preventiu a l'FMI

El diari "Financial Times" ha suggerit que Espanya s'aculli a la línia de crèdit del Fons Monetari Internacional de manera preventiva ja que el fons europeu de rescat no té el volum suficient per atendre, atès el cas, les necessitats de l'economia espanyola. Es tracta d'una línia de crèdit flexible que la institució internacional ofereix a països que, encara que són solvents, poden tenir problemes conjunturals de finançament en els mercats. Mèxic, Polònia o Colòmbia ja s'hi han acollit, encara que no han necessitat utilitzar-la.

Actualitzat
"Madrid i l'Eurozona han prepar-se per a un atac contra el deute espanyol abans que passi", assenyala el rotatiu britànic. I preparar vol dir "acordar una línia de crèdit de l'FMI per a Espanya a la qual Europa podria contribuir amb finançament".

El "Financial Times" justifica la mesura perquè "el Fons Europeu d'Estabilitat Financera i la voluntat política per aplicar-lo a Espanya són vistos com a insuficients" pels mercats. "Si hi ha una alternativa creïble de finançament, els prestadors privats tindran menys raons per restringir el crèdit a Espanya".
Anar al contingut