ACN / Gemma Sánchez

El final de l'estat d'alarma fa caure l'atur i impulsa l'ocupació a nivells prepandèmia

95.000 treballadors han pogut sortir d'un ERTO i tornar a la feina

Jordina Molas Actualitzat
TEMA:
Atur

Coincidint amb el final de l'estat de l'alarma, el mes de maig ha estat un bon mes per al mercat laboral, perquè va créixer el nombre d'afiliats a la Seguretat Social i es van reduir les llistes de l'atur.

A Catalunya, l'atur ha encadenat 3 mesos a la baixa i s'ha reduït en més de 15.300 persones, i el nombre total de parats frega els 482.000. En el conjunt de l'Estat, la retallada de desocupats va ser la més gran de la història, amb gairebé 130.000 parats menys, fins a deixar el total per sobre dels 3 milions 780.000.

 

Totes les comunitats autònomes i tots els sectors han vist com es reduïen les xifres, però al sector serveis és on més s'ha notat. Ha tingut el seu efecte l'ampliació d'horaris i de capacitat de bars i restaurants, i la perspectiva de l'arribada de més turistes de cara a l'estiu.


La xifra més baixa d'ERTO lligats a la Covid

Això també ha propiciat que 95.000 treballadors hagin pogut sortir d'un ERTO i tornar a la feina. Però encara n'hi ha més de mig milió en un expedient temporal d'ocupació, la xifra més baixa des de l'inici de la pandèmia. I la majoria treballen en feines vinculades a la restauració i l'allotjament. Aquests treballadors no estan inclosos en la llista total de parats.


L'ocupació, a nivells prepandèmia

Pel que fa a la Seguretat Social, aquest mes de maig s'hi van donar d'alta gairebé 212.000 persones, la millor dada des del 2018. La campanya de vacunació i l'aixecament de restriccions hi ha tingut molt a veure, i on s'han firmat més contractes és a l'hostaleria. A Catalunya, es van crear més de 37.300 llocs de treball al maig.

ARXIVAT A:
Atur Coronavirus
Anar al contingut