Barcelona

El fill de J.R.R. Tolkien publica "Els fills d'en Hurin", l'obra pòstuma de l'autor de "El senyor dels anells"

Feia 30 anys que no es publicava una obra nova i completa de Tolkien. Es tracta d"Els fills d'en Hurin" que l'autor de "El senyor dels anells" va deixar inacabada abans de morir el 1971. El seu fill Christopher s'ha passat moltíssim temps reunint tot el material dispers del seu pare i el resultat ja es troba a les llibreries.

Actualitzat
La terra mitjana, amb els seus mites i llegendes, torna a sobrevolar el món de la literatura fantàstica, amb majúscules, amb una nova novel·la de J.R.R. Tolkien, 89 anys després que la comencés a escriure.

És "Els fills d'en Hurin", el llibre que va deixar inacabat i desordenat abans de morir, el 1971, però que se situa abans de la trilogia èpica d'"El senyor dels anells" i que viatja en el temps per explicar els amors impossibles, les passions incompreses i les guerres sense treva entre la llum i la foscor. Ara, en la primera edat en què homes, elfs, nans i orcs s'endinsen per primera vegada en la lluita pel domini de la terra imaginària tolkiana.

Una nova ficció recopilada i editada pel seu fill, Christofer Tolkien, després de tres dècades de feina estudiant manuscrits i interpretant els confusos mapes de la terra mitjana, que novament ha tornat a dibuixar per al llibre Alan Lee, especialista en temes mitològics nòrdics, i autor -també oscaritzat- del disseny cinematogràfic del món fantàstic d'"El senyor dels anells".

"Els fills d'en Hurin" s'ha traduït a 25 idiomes. I ja es comença a veure el llibre convertit en pel·lícula, com es farà aviat amb "El hobbit". Seguint la trajectòria milionària -més de dos mil milions d'euros de recaptació- d'un anell amb molt poder.
Anar al contingut