Imatge del missatge de Saif al-Islam a la televisió aquest dimecres
Imatge del missatge de Saif al-Islam a la televisió aquest dimecres
Trípoli

El fill de Gaddafi Saif al-Islam reapareix a la televisió i diu que Sirte està preparada per combatre els rebels

El fill amb més pes polític del dictador libi Moammar al-Gaddafi, Saif al-Islam, ha reaparegut aquest dimecres a la nit al canal de televisió sirià Al-Rai per cridar a la resistència. Saif al-Islam ha assegurat que es troba en un barri de Trípoli i s'ha mostrat confiat que aviat alliberaran la plaça Verda de la capital de Líbia, emblema del règim i que ara es diu la plaça dels Màrtirs, del control dels rebels. La informació s'ha sabut poc després que els rebels hagin informat de la detenció del ministre d'Afers Estrangers.

Actualitzat
A només dos dies perquè expiri l'ultimàtum dels rebels libis als gaddafistes perquè es rendeixin, el fill amb més pes polític de Moammar al-Gaddafi, Saif al-Islam, ha reaparegut. Ho ha fet al canal de televisió sirià Al-Rai per cridar a la resistència i per llançar un missatge de confiança en la victòria.

Saif al-Islam ha insinuat que el seu pare està bé i al comandament, i ha dit que es trobava en un barri de la capital. Al missatge, el fill de Gaddafi s'ha mostrat confiat que alliberaran la plaça Verda de Trípoli i ha afegit que Gaddafi té 20.000 homes armats a Sirte disposats a lluitar contra les tropes rebels i fer front als bombardejos de l'OTAN.

Un germà contacta amb els rebels

Mentre Saif al-Islam llançava un missatge de confiança i força del règim, un dels seus germans, Saadi, hauria contactat amb els rebels amb l'autorització del seu pare per demanar que s'aturi el bany de sang, segons informa el canal Al-Arabiya. Segons el canal de televisió, aquest fill de Gaddafi ha assegurat que s'entregaria si d'aquesta manera s'aturaven els enfrontaments, una informació que contrasta força amb les declaracions encoratjadores de Saif al-Islam.

Arrestat el ministre d'Afers Estrangers

Mentrestant, l'agència Reuters informa que els rebels libis han detingut el ministre d'Afers Estrangers del coronel libi en una granja als afores de Trípoli.

Cimera a París aquest dijous

En el camp diplomàtic i la vigília de la conferència de suport a Líbia que es fa aquest dijous a París, diversos països entre els quals Itàlia, la Gran Bretanya, França i Espanya, han alliberat fons libis retinguts en bancs estrangers a causa de les sancions contra el règim de Gaddafi. La conferència que es farà a la capital de França, primer país a reconèixer oficialment el govern dels rebels, comptarà amb una seixantena de delegacions de diferents països i també amb representants del Consell Nacional de Transició de Líbia.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut