La Penya sembla que per fi comença respirar (@LigaEndesa)

El FIATC Joventut desencalla el partit al tercer quart i derrota l'Estudiantes (75-58)

Amb aquesta victòria, els de Badalona sumen la segona consecutiva i comencen a agafar aire després de la mala ratxa de 9 derrotes en 10 partits. Abalde ha estat el millor del partit, amb 18 punts, 5 de 6 en triples i un 21 de valoració

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FIATC Joventut tenia el que era a priori un enfrontament fàcil amb el penúltim classificat de la Lliga, el Movistar Estudiantes. Als de Badalona els ha costat, però finalment han desencallat el partit al tercer quart i han pogut sumar la segona victòria consecutiva (75-58), per sortir una mica més del pou.

En el partit d'aquesta jornada hi havia dues novetats, per l'equip verd-i-negre, l'estrena del seu nou pivot Milovan Rakovic, molt discret amb només 4 punts, i per l'Estudiantes el seu tècnic, Sergio Valdeolmillos que s'ha estrenat amb derrota.

El primer temps ha estat molt igualat, tant que s'ha acabat amb un empat a 15 punts. Xavi Rey, de l'Estudiantes, ha estat el més destacat portant les regnes i anotant set dels quinze punts del seu equip. El segon temps ha seguit la mateixa tònica, amb poques accions destacables i poc ritme de partit, poca intensitat. Tres cistelles encadenades dels de Maldonado, juntament amb unes quantes pèrdues de pilota dels madrilenys, han situat la Penya per sobre en el marcador. La Penya ha anat al vestidor amb una renda de sis punts, en un partit molt fluix pels dos equips, amb poca anotació i poca intensitat (32-26). Xavi Rey, amb 12 punts, 3 rebots i 16 punts de valoració, el millor del que s'ha jugat de matx, amb diferència.

El FIATC Joventut ha començat el tercer quart dominant el joc i creant més jugades ofensives, a part de llençar des de la línia de triple (39-32). L'Estudiantes, per la seva banda, ha desconnectat. Cada cistella li costava un món. Els de Salva Maldonado, després de moltes imprecisions i pèrdues de pilota, han arribat a l'últim quart amb una renda d'11 punts (57-46). Sergi Vidal i Suton s'han començat a destapar.

Tres triples d'Abalde i un de Mallet als primers minuts de l'últim quart han començat a posar el partit de cara als locals (69-50). A l'Estudiantes l'ha matat, sobretot, a part de la falta d'idees ofensives, els pobres números des de la línia de triple, 2 de 17 pels 15 de 27 de la Penya, al final del partit. Abalde, amb un 5 de 6 en triples, 18 punts i 21 de valoració, ha ajudat a engrossir el marcador que ha acabat amb un contundent 75-58. Rey, amb també 18 punts i 20 de valoració ha continuat essent el millor de l'Estudiantes.