El festival Matsuri, dedicat a la cultura japonesa, es farà el 17 i 18 de juny a Barcelona

Aquest festival, l'únic de música i arts escèniques a Barcelona que permet conèixer la cultura tradicional japonesa a través d'espectacles, balls, cançons i plats típics, s'instal·larà al Moll de la Fusta

La cultura japonesa s'acosta a Barcelona. La 9a edició del Festival Intercultural Matsuri, l'únic festival de música i arts escèniques dedicat a la cultura japonesa de Barcelona, s'instal·la els propers 17 i 18 de juny al Moll de la Fusta i serà gratuït i per a totes les edats.

Matsuri és un festival típic del Japó que se celebra a l'estiu. La versió barcelonina combina diverses tradicions folklòriques japoneses per acostar la cultura tradicional japonesa a tothom qui vulgui.

Durant dos dies s'hi podran veure espectacles, demostracions de balls típics (Bon Odori), música tradicional en directe de tambors (Taiko) i parades de menjar dels restaurants asiàtics de la ciutat.

Al festival Matsuri s'hi trobaran parades de gastronomia japonesa (EFE)

El festival permetrà als assistents vestir-se amb yukates i oferirà tallers d'experiència Samurai, Embu, Ninjutsu i pintura Sumi de la mà de l'artista Mitsuru Nagata, així com demostracions de tècnica de battoujutsu, iaijutsu, kenjutsu, bojutsu i naginatajutsu.

Entre els convidats a Barcelona hi haurà Taiko, Tomoro, Katori Shinto Ryu Barcelona, Jose Luque o Los Gigantes. A més, arribaran expressament des del Japó artistes com Chieko Kojima, Tomoko Takeda i Tetsuro Naito.

Els més petits també podran participar en tallers infantils, que oferiran activitats d'artesania, origami i Takeuma.

La música, una de les protagonistes al festival (Europa Press)

Finalment es farà una mostra d'intercanvi cultural entre entitats i associacions locals, com els gegants de la Colla de Sant Pere de les Puel·les.

El festival està organitzat per l'Associació de Cultura Japonesa en col·laboració amb Casa Àsia, la Japan Foundation, el Port Vell, el Consolat General del Japó a Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Japó
Anar al contingut