Pla mitjà de l'espectacle inaugural 'Història de titella' d'Edu Borja que es veurà el 27 d'agost del 2020 a Moià. (horitzon…
Pla mitjà de l'espectacle inaugural 'Història de titella' d'Edu Borja que es veurà el 27 d'agost del 2020 a Moià. (horitzontal)

El Festival de Titelles del Moianès concentra la programació en dotze dies i escenaris de sis municipis

Actualitzat

ACN Moià.-El Festival de Titelles del Moianès aixecarà de el teló adaptant-se a les mesures de seguretat per la covid-19. Inicialment havia de fer-se durant cinc caps de setmanes de juny i juliol però es va ajornar fins aquest dijous, que s'inaugurarà amb l'espectacle del valencià Edu Borja, 'Història de titella', al Parc Municipal de Moià. La programació inclou setze propostes molt eclèctiques (titelles de fil, guants i putxinel·lis entre d'altres) i per a totes les edats que es podran veure a sis municipis, el doble que l'edició passada. Els organitzadors han decidit "concentrar-ho" en dotze dies i fer-ho en espais oberts. La previsió de pluja dels pròxims dies, però, els ha obligat a buscar espais tancats i amb aforament limitat.

"Era important donar continuïtat al festival i no perdre aquesta edició" per la covid-19, ha explicat a l'ACN el seu director, Carles Cañellas. El principal objectiu és seguir fent créixer aquesta iniciativa per donar a conèixer el món de les titelles, una disciplina artística molt poc coneguda pel públic. Aquesta quarta edició s'ha hagut d'adaptar a la situació d'emergència sanitària. Es va ajornar fins a finals d'agost i la programació s'ha concentrat durant dotze dies i no cinc caps de setmana entre juny i juliol com es preveia inicialment. També s'ha pensat en espais oberts. La previsió de pluja dels pròxims dies, però, els ha obligat a buscar espais tancats propers on hi haurà limitació d'aforament. "Els primers que arribin seran els que podran veure els muntatges", ha remarcat el director. Hi haurà setze espectacles repartits en escenaris de sis municipis, el doble que l'any passat. Al marge de Caldes, Monistrol de Calders i Sant Quirze de Safaja, enguany s'hi han afegit Moià, Castellterçol i Castellcir. La inauguració serà aquest dijous amb l'espectacle del valencià Edu Borja, 'Història de titella', al Parc Municipal de Moià. Tots seran gratuïts per "acostar la cultura" a tothom i s'oferirà l'opció de la taquilla inversa amb la possibilitat que els espectadors facin alguna aportació a una guardiola un cop finalitzat l'espectacle. Referent a les diferents tècniques, Cañellas assegura que un any més s'ha apostat per la qualitat i la diversitat de les propostes. Així, hi ha haurà espectacles de fil, guants, tija, titelles de sobretaula i també propostes per a totes les edats, des de contemporànies fins a tradicionals. Destaquen les titelles amb cinc dits amb 'El retorn dels putxinel·lis' de la Cia. Sebastià Vergés per veure els "titelles que veien els avis" i de la mà de la família Vergés que porta generacions amb aquesta tècnica tradicional i genuïna de Catalunya. També hi haurà l'estrena del muntatge de la companyia Rocamora Teatre, impulsora del festival, basat en la manipulació d'objectes. Enguany tancarà el festival 'Poemes visuals' de Jordi Bertran, l'espectacle de més èxit en l'edició passada i que enguany es vol portar de nou perquè pugui veure's a un altre municipi. Concretament a Monistrol de Calders. Serà el 7 de setembre. El pressupost d'engany és d'uns 25.000 euros procedents de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments i el suport de la Generalitat i el Consell Comarcal del Moianès.

Anar al contingut