Cadaqués

El Festival de Música de Cadaqués arrenca evocant Picasso i els paisatges sonors del 1910

El Festival de Cadaqués ha obert la 39a edició amb una producció pròpia que pretén explorar els paisatges sonors de l'estiu del 1910, l'estiu que Pablo Picasso va passar a la població. Una estada curta però clau en la seva evolució cap a l'abstracció. Aquest centenari es complementa amb una exposició amb pintures de l'artista i fotografies que mostren com era la població a l'època.

Actualitzat
El Cadaqués d'avui dia s'assembla ben poc al de fa un segle, tot i que continua sent motiu d'inspiració pictòrica. Llavors va seduir Picasso durant l'estiu que hi va passar convidat pel seu amic Ramon Pichot, una fructífera estada que la població commemora per recordar que la seva tradició artística va més enllà de Dalí. El Cadaqués refugi d'artistes va exercir en Picasso una influència decisiva, en el seu cas per evolucionar cap a l'abstracció. D'aquesta estada, en van sortir una cinquantena d'obres, algunes estan reunides al Museu de Cadaqués i totes, evocades en el seu festival.

Aquesta connexió l'ha dut a terme la formació barcelonina Murtra Ensemble, seleccionant del seu repertori obres d'artistes que emergien l'any 1910. Cançons de Federico García Lorca, el ballet Ritmo Jondo, del poc conegut compositor català Carles Suriñach, i "El amor brujo", de Manuel de Falla, en la seva versió original, enriquits amb la participació d'una de les veus del moment, la cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz. Cruz es mou amb comoditat en aquest registre nou, l'enèsim que aborda aquest estiu, en què és a tot arreu, ben acompanyada per una ensemble que afronta amb rigor la interpretació del repertori.

El Festival de Música de Cadaqués ofereix vuit dies de música amb artistes com Buika, l'orquestra Buena Vista Social Club o Els Pets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut