Pla obert de l'entrega de premis 'A Cel Obert' de Tortosa, amb l'alcalde, Ferran Bel. Imatge del 8 d'octubre de 2017. Horit…
Pla obert de l'entrega de premis 'A Cel Obert' de Tortosa, amb l'alcalde, Ferran Bel. Imatge del 8 d'octubre de 2017. Horitzontal.

El festival d'art efímer A Cel Obert premia el projecte d'un inflable expansiu en una edició que juga amb la perspectiva

ACN Tortosa.-El festival d'intervencions efímeres, A Cel Obert, ha tancat aquest diumenge la quarta edició a Tortosa, després d'haver envaït els patis d'edificis patrimonials del centre històric de la ciutat. La instal·lació 'Globoverd', de Sergi Arbusà (Penique productions), que s'ha pogut veure al col·legi de Sant Jaume i Sant Maties, als Reials Col·legis, ha estat la guanyadora del certamen. Un inflable fet a mida que s'expandeix i envaeix l'espai del pati completament ha estat el protagonista de la proposta vencedora en una edició que s'ha centrat en la perspectiva. 'Globoverd' també ha guanyat el premi que ha atorgat el públic més jove. El premi del públic ha estat per 'Punts de vista', de Jordi Martínez i Meritxell Solé -els guanyadors de l'edició anterior-, per una instal·lació ubicada al claustre del Convent de Sant Joan de Jerusalem.

'Globoverd' transforma el pati, que queda conquerit per l'inflable, i adquireix "una nova identitat" a través "de la nova textura, la il·luminació i el color", segons l'autor. Per la seva banda, el jurat ha valorat "la integral adaptació de la intervenció en tot l'espai, la interacció que proporciona amb el públic i el material utilitzat, que permet la visualització de tot l'edifici i els seus detalls patrimonials". La menció especial del jurat ha estat per a "Through the looking-glass...", d'Angel Enrique Cuadrado, que s'ha pogut veure al pati del conveni de la Puríssima.Aquest any, A Cel Obert ha ampliat la seva proposta amb cinc intervencions artístiques sorgides de vora un centenar de propostes presentades per creadors d'una dotzena de països, més tres instal·lacions de dos artistes convidats i una altra realitzada pels escolars de la ciutat. L'alcalde, Ferran Bel, que ha presidit l'acte on s'han fet públics els noms dels guanyadors, ha apuntat que la voluntat és de continuar fent créixer el festival, tot implementant els premis als guanyadors de cara a la pròxima edició, com s'ha fet enguany respecte a l'edició passada.

Anar al contingut