L'Hospitalet de Llobregat

El fenomen "Gris" protagonitza un Gamelab que aposta pels videojocs artístics

El congrés internacional del videojoc i l'oci interactiu se centra en noves tendències com el 5G o la intel·ligència artificial

Victòria Miró JuliàActualitzat

El món del videojoc té des d'aquest dimecres i fins divendres una cita a l'Hospitalet de Llobregat. Arrenca la 15a edició del Gamelab, un dels congressos de referència per al sector que aplega les principals empreses i personalitats de l'oci electrònic, que espera la presència de 1.000 visitants.

La temàtica d'aquesta edició del certamen són les noves tendències, com el 5G o la intel·ligència artificial. 500 empreses presenten les principals novetats, amb una aposta destacada pels videojocs artístics.

Entre aquests videojocs destaca "Gris", un dels grans protagonistes del Gamelab, després de guanyar un Premi Annie, considerats els Oscars de l'animació.

 

Un moment del videojoc Gris

 

Aquest videojoc "indie", creat per l'il·lustrador Conrad Roset, comença amb una pèrdua que fa que el món de la protagonista s'ensorri i, al seu voltant, es torni tot de color gris.

"Jo tenia la idea de dir: intentem crear un món superbonic, superbell, molt estètic. A partir d'aquí venien totes les altres coses: la música, el gameplay i la narrativa. Però nosaltres partíem sobretot de l'estètica, de la il·lustració."

 

L'il·lustrador Conrad Roset, creador del videojoc "Gris"

 

El projecte va començar a fer-se realitat fa tres anys, quan Roset va conèixer dos reconeguts programadors de videojocs i van fundar Nomada Studio. L'il·lustrador posa èmfasi en el fet que, a "Gris", l'objectiu del jugador no és guanyar punts ni batalles, sinó ajudar l'heroïna a recuperar els colors:

"Normalment estem molt acostumats a jocs molt competitius, molt frenètics, amb molta agressivitat. Vam decidir eliminar el concepte 'mort', que és molt típic del món dels videojocs. A 'Gris' no es pot morir, senzillament vas avançant, molt ràpid o molt lent, però vas avançant."

Molts dels jugadors del videojoc els envien missatges agraint-los haver-lo creat:

"El millor d'haver fet 'Gris' és rebre missatges dient-nos 'ha estat molt terapèutic', 'm'ha ajudat moltíssim', ... I en rebem moltíssims. Cada dia en rebem algun. i això està superbé."

 

El videojoc "Gris", de Nomada Studio, és un dels grans protagonistes del Gamelab

 

"Koral": una carta d'amor al mar

Però el Gamelab també acull altres propostes artístiques, com l'últim èxit de Nintendo, el videojoc ecologista "Koral", també creat per un català.

 

Un moment del videojoc "Koral", un crit d'alerta sobre el mar

 

Carlos Coronado va voler fer un videojoc sobre el mar des del mar. Va navegar durant 10 dies per la Costa Brava i va dibuixar el que veia en cada immersió.

"'Koral' és com una ceba. Per fora és un joc bonic, amb 'brilli brilli', però a mesura que vas entrant cap dins t'adones que parla de temes molt xungus: com el blanquejament de corall, la pesca amb dinamita, el nivell de contaminació..."

El videojoc és un crit d'alerta i una carta d'amor al mar, amb un missatge que anima a conservar-lo.

 

El creador de "Koral", Carlos Coronado

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut