El fenomen del K-Pop BTS, un grup de música que cotitza a borsa

La banda recull quatre premis MTV europeus, entre els quals el de Millor Grup i Millor Directe

RedaccióActualitzat

La banda sud-coreana de K-pop BTS ha estat la gran triomfadora dels premis MTV europeus. El grup asiàtic ha aconseguit 4 guardons: el de Millor Cançó, per "Dinamite", i també el de Millor Grup, Millor Directe Online i Millors Fans.

Es tracta d'un grup de laboratori pensat fins a l'últim detall per impactar entre els adolescents de mig món i que ha portat la seva discogràfica a cotitzar a la borsa.

I és que BTS s'ha convertit els últims anys en un dels principals motors de la indústria musical global.  

El secret són les melodies enganxoses i coreografies perfectes. El grup genera tants diners que representa el 0,3% del PIB sud-coreà, segons fonts de la indústria musical.

 

 

El grup va debutar el 12 de juny del 2013 amb la cançó "No More Dream", però la seva base global de fans s'ha eixamplat durant la pandèmia amb una hàbil gestió de les xarxes socials i els seus concerts online.

 

 

Quan van començar, ara fa 7 anys, els integrants de la banda rondaven els 20. Amb set membres, BTS és el grup de nois de pop més gran del món i ha arribat a l'èxit venent una imatge del tot allunyada del masclisme més estirat i despectiu.

El missatge que transmeten és el d'una generació cansada de competir. La seva targeta de presentació els mostra com a set joves senzills, sincers i compromesos.

Per exemple, van demanar disculpes per la lletra d'una de les seves cançons que les seves fans van qualificar de sexista i han donat suport a les protestes de Black Lives Matter.


El fenomen del ​K-pop

El K-pop és l'abreviatura de pop coreà. Un gènere que inclou tant l'electrònica com el hip-hop o el rap.

És un fenomen que engloba música, una curosa estètica visual i unes estudiades coreografies que ha captivat joves i adolescents. Un fenomen que va guanyant reconeixement en el panorama musical internacional.

També a Catalunya, on alguns seguidors fan competicions per veure qui balla millor aquestes melodies tan enganxoses.


MTV virtuals

BTS no ha actuat als MTV europeus i el seu agraïment pels premis l'ha fet mitjançant un vídeo.

De fet, la gala dels premis MTV europeus s'ha fet en format virtual, a causa de la pandèmia. El premi per a millor artista llatina l'han donat a Karol G, que també ha rebut el de la millor col·laboració, amb Nicki Minaj.

 

 

La millor artista hip-hop ha estat Cardi B; els millors en rock, els britànics Coldplay; la millor artista alternativa, la nord-americana Hayley Williams, i el millor en música electrònica ha estat un veterà, David Guetta. La cantant californiana Doja Cat l'han guardonada amb l'MTV a la millor artista revelació.

 

 

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut