Protesta feminista davant del Parlament andalús en contra del pacte PP, Cs i Vox (EFE)
Protesta feminista davant del Parlament andalús en contra del pacte PP, Cs i Vox (EFE)
Sevilla

El feminisme protesta contra el pacte PP, Cs i Vox al Parlament andalús

S'han convocat al vespre moltes manifestacions arreu de l'Estat

Actualitzat

Milers de persones responen a la convocatòria dels col·lectius feministes i es concentren davant del Parlament andalús, a Sevilla, coincidint amb el debat d'investidura del nou president del PP a la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno. Aquesta és la primera de les concentracions que s'han convocat arreu de l'Estat en protesta pel pacte entre PP, Ciutadans i Vox, que dona suport a les polítiques contra els drets de les dones del partit d'extrema dreta. La resta de manifestacions estan convocades principalment al vespre.

 

(EFE)

Amb el lema "Ni un pas enrere en igualtat i diversitat. Els nostres drets no es negocien", uns 45 col·lectius feministes ha explicat en un comunicat conjunt de reivindicacions i el rebuig al pacte del nou govern andalús que qualifiquen de "vergonyós".

 

"Materialitzarà el vergonyós pacte de govern a Andalusia, en què s'estan negociant els nostres drets, utilitzant-los com a moneda de canvi i negant la inqüestionable realitat de la violència masclista i racista."

"Per denunciar aquest sistema patriarcal que cada dia ens agredeix, ens viola i ens assassina. Per denunciar la justícia patriarcal que només ens creu quan som assassinades. Per reivindicar que continuem sent nosaltres les que sostenim la vida carregant a les nostres espatlles el pes de les cures i que fem les feines més precaritzades."

 

El col·letiu considera que la llei de violència de gènere és encara "insuficient" i insisteixen que no permetran que es faci ni un pas enrere.

 "Cap pacte de govern pot suposar desfer els que juntes i amb tant d'esforç hem conquerit. La nostra lluita continuarà sent per un feminisme inclusiu, interseccional, antirracista, antifeixista i anticapitalista."

 

Cordó policial davant del Parlament andalús per la protesta feminista coincidint amb el ple d'investidura. (EFE)

 

Protestes a tot l'Estat

A partir de les 7 del vespre es faran protestes simultànies a totes les províncies andaluses amb el suport del PSOE andalús, Adelante Andalucía o el Partit Comunista d'Andalucía, així com sindicats i organitzacions diverses com el col·lectiu LGTBI, Ecologistes en Acció d'Andalusia o Hombres por la Igualtat de Sevilla.


A la mateixa hora també hi ha convocades mobilitzacions "en solidaritat amb les dones que viuen a Andalusia" en diverses ciutats de l'Estat com Madrid, Barcelona València, Bilbao, Badajoz, Santiago de Compostel·la o Saragossa, entre d'altres.

ARXIVAT A:
FeminismeMasclisme VoxPPCsViolència masclistaIgualtat de gènereRacismeAntifeixisme
Anar al contingut