Juristes: La sentència de Manresa reforça la necessitat de canviar el Codi Penal
Manifestació a Manresa en contra de la sentència de la violació en grup d'una menor fa tres anys (ACN)
Manresa

El feminisme respon a la sentència de Manresa: "és una justícia patriarcal"

Unes 150 persones es manifesten a Manresa contra la sentència de la violació en grup a una menor

Actualitzat

Unes 150 persones, segons la Policia Local, s'han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça Sant Domènec de Manresa per rebutjar la sentència per la violació en grup d'una menor a la capital del Bages ara fa tres anys.

La protesta s'havia convocat inicialment en contra de la sentència del Suprem que condemna els líders independentistes a entre 9 i 13 anys de presó, però el col·lectiu feminista de Manresa ha decidit afegir-s'hi per rebutjar una sentència que consideren "el resultat d'una justícia patriarcal".

També en rebuig de la sentència, una associació feminista de Manresa ha engegat una recol·lecta per ajudar econòmicament la família de la víctima per tal de fer front als costos judicials de tot el procés. La sentència obliga els acusats a pagar els costos, però la família té previst recórrer-la i, per tant, aquests despeses s'incrementaran.

Una portaveu del Comitè de Vaga del 8M ha llegit un manifest on s'expressava la indignació per la decisió judicial i en què es considera que la sentència "obre la porta" perquè "es pugui fer el que es vulgui contra algú en un estat d'inconsciència".

 

 

Durant la marxa s'han pogut escoltar proclames com "No estàs sola!", que a més era el lema que es podia llegir a la pancarta de la capçalera.

 

La protesta per la condemna als líders independentistes s'ha convertit en una marxa de rebuig per la sentència de la violació en grup (ACN)

 

Abús sexual, en comptes d'agressió

L'Audiència de Barcelona ha condemnat aquest dijous per abús sexual i no per agressió cinc acusats de la violació en grup d'una menor a Manresa el 2016. La sentència imposa penes de presó d'entre 10 i 12 anys a cinc dels acusats, mentre que n'absol un pels mateixos fets. Un setè jove, acusat per un delicte d'omissió de socors, també ha quedat absolt.

Ja sigui perquè la consideren insuficient o excessiva, ni la víctima, ni els col·lectius feministes, ni els acusats estan conformes amb la sentència i ja han anunciat que la recorreran.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualMasclisme Judicial
Anar al contingut