Justin Doellman, màxim anotador blaugrana, en una imatge d'arxiu
Justin Doellman, en una imatge d'arxiu quan jugava amb el Barça de bàsquet

El FC Barcelona sobreviu a la trampa del Rio Natura Monbus i guanya un partit espès (62-69)

Els gallecs, conscients que no poden igualar en anotació el Barça, s'han centrat a reduir la seva producció ofensiva amb una bona defensa i un joc a ritme baix. Ha faltat poc perquè la seva tàctica fos exitosa

Daniel AlentoActualitzat

El partit s'ha jugat segons el guió que ha escrit el tècnic del Rio Natura Monbus, Moncho Fernández. Els seus jugadors no han deixat córrer el el FC Barcelona Lassa i han negat els espais dins la pintura a Tomic. Els gallecs, un equip molt for a casa, han tingut opcions fins a l'últim moment de guanyar el matx (62-69). Només la solidesa de Samardo Samuels dins la zona i la seva tranquil·litat per anotar tirs lliures els han deixat sense un premi pel que han lluitat 40 minuts.

El FC Barcelona Lassa ha dominat en el marcador des del minut 2 del partit, amb una bona defensa i la versatilitat en atac de Justin Doellman (13 punts) i Aleksander Vezenkov. El blaugrana Tomas Satoranski (8 punts, 4 rebots, 4 assistències, 3 recuperacions) ha patit per aturar Donnie McGrath en aquests primers minuts, però el nord-americà ha estat poc acompanyat per posar en perill el liderat blaugrana. Al final del primer quart el marcador era de 12-18.

Amb dos triples d'Àlex Abrines i Brad Oleson el Barça ha marxat de 8 punts en el començament del segon quart. Un 2+1 de Doellman ha augmentat la renda a 9. Els gallecs, però, no han baixat els braços, buscant el seu joc interior. El Barça, més propens a llançar triples que a anotar dins la zona, ha vist reduït el seu avantatge a només 2 punts al descans, 37-39, amb Doellman i Vezenkov carregats amb tres faltes.

Un tercer quart nefast, un últim quart de patiment

En els primers minuts del tercer quart qui ha comès la tercera falta ha estat Abrines. La defensa local era excel·lent i a més no concedia rebots en atac. El Barça, que havia viscut del llançament exterior en el primer període, també ha vist negada aquesta via d'anotació. Els triples d'Alec Brown i McGrath han posat el 48-42 en el marcador. El resultat al final del quart era de 50-46, amb només dues cistelles en joc per als blaugranes (1 de 6 en triples i 1 de 9 en tirs de 2).

En l'últim quart semblava que es desencallava l'anotació quan Doellman, Navarro i Satoranski han sumat de tres en tres. L'estrella gallega, el polonès Adam Waczynski, s'ha oblidat dels seus problemes lumbars per tornar el cop. L'ofici en els últims minuts de Samardo Samuels ha donat als seus un petit marge de 3 punts en els últims dos minuts. Un tap d'Oleson a Waczynski a 15 segons del final ha acabat amb les últimes opcions gallegues. Amb aquest triomf el Barça talla la seva ratxa de dues derrotes, una a la Lliga Endesa davant del València Basket i una altra a l'Eurolliga contra el Laboral Kutxa.