El FC Barcelona remunta a Getafe i suma la quarta victòria en quatre jornades (1-2)

Els gols de Denis Suárez i Paulinho, que havien sortit des de l banqueta, serveixen perquè l'equip de Valverde hagi sumat tots els punts possibles

Francesc LatorreActualitzat

El FC Barcelona, amb gols de Denis Suárez i Paulinho, ha acabat sumant els tres punts al Coliseum Alfonso Pérez Muñoz (1-2). S'havia especulat molt sobre si Valverde faria o no moltes rotacions en la visita del Barça a Getafe. Al final, només un canvi respecte l'onze que va alinear contra la Juventus a la Lliga de Campions. Semedo s'ha quedat a la banqueta i el seu lloc al lateral dret l'ha ocupat Sergi Roberto.

El Getafe ha plantejat un partit molt defensiu, amb totes les línies molt replegades i això ha fet que els blaugrana, que avui estrenaven la tercera equipació, hagin patit molt per trobar espais. En el minut quinze, una pilota perduda per Dembélé ha provocat una contra dels madrilenys que a punt ha estat d'acabar en gol. Piqué ha desviat la centrada de Shibasaki i Molina ha quedat molt a prop de la rematada.

Al minut 24, contratemps seriós per a Valverde. Dembélé s'ha hagut de retirar lesionat. El dia que debutava com a titular a la lliga, el francès ha marxat cap al vestidor amb una lesió als isquiotibials de la cuixa esquerra. Se li faran més proves per determinar l'abast de la lesió. L'ha substituït Gerard Deulofeu.

La primera aproximació perillosa del Barça no ha arribat fins al minut 31. Umtiti ha rematat tot sol una centrada d'Iniesta, però el cop de cap del francès ha anat a parar a les mans de Guaita. I, en el minut 38, el gol del Getafe (1-0). Una autèntica joia del japonès Gaku Shibasaki, que ha engaltat amb la cama esquerra una pilota que queia del cel. Un cacau que ha sorprès Ter Stegen, que, d'aquesta manera, ha vist trencada una ratxa d'imbatibilitat que s'ha allargat fins als 450 minuts. Messi hauria pogut empatar abans del descans amb un llançament de falta directa, però Guaita ha evitat la diana de l'argentí.

Valverde ha substituït Iniesta per Denis Suárez a la mitja part, però el Barça ha tingut les mateixes dificultats per crear perill. De fet, no ha xutat fins al minut 55, quan Sergi Roberto ho ha provat des de la frontal de la gran. Però, en el minut 62, ha arribat l'empat del Barça (1-1). Una pilota lluitada per Deulofeu i el mateix Sergi Roberto ha acabat amb una assistència del jugador de Reus per a Denis Suárez. El gallec ha controlat i ha superat Guaita amb un gran xut creuat.

Suárez ha reclamat penal de Djené en el minut 68, però Fernández Borbalán no n'ha volgut saber res. Vuit minuts més tard, Paulinho ha substituït Ivan Rakitic. Un altre canvi que esdevindria clau. Ter Stegen ha aturat un xut llunyà d'Àlvaro i el pal ha evitat el gol del Getafe dos minuts després. Sergi Roberto ha desviat una centrada d'Arambarri, però el rebot ha anat a parar a la fusta. I del possible 2 a 1, a l' 1 a 2 perquè en la jugada següent, en el minut 83, Paulinho ha transformat en gol una assistència de Leo Messi (1-2). El brasiler ha fet gala de la seva capacitat d'arribada des de segona línia i ha marcat el gol de la victòria. Leo Messi hauria pogut fer el tercer a les acaballes del partit, però el seu xut ha sortit lleugerament desviat.

Al final, victòria del Barça, la quarta en les quatre primeres jornades. Dimarts, més lliga. L'Eibar visitarà el Camp Nou en jornada intersetmanal.