El pivot Kamil Syprzak celebra un gol
El pivot Kamil Syprzak celebra un gol en una imatge d'arxiu
Handbol

El FC Barcelona Lassa es classifica directament per als quarts de l'Eurolliga d'handbol guanyant el Wisla Plock

Els blaugrana acaben primers la fase de grups i això els permetrà saltar-se els vuitens de l'Eurolliga

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa s'ha classificat directament per als quarts de final de l'Eurolliga, saltant-se els vuitens, amb el seu triomf al Palau Blaugrana davant del Wisla Plock polonès, per 36 a 28, en l'últim partit de la primera fase de la competició. Els de Xavi Pascual acaben la lligueta de grups com a líders, fet que els concedeix aquest privilegi. El seu següent rival sortirà de l'eliminatòria que disputaran dos equips alemanys, el Kiel i el Rhein Neckar Löwen.

El Barça s'ha avançat per primera vegada amb un gol de Lasse Andersson (2-1). El dia que el lateral feia 23 anys s'ha lesionat el lligament lateral extern del genoll esquerre en aquesta jugada i ha hagut de deixar el joc. Amb 8 a 6 en el marcador, Gonzalo Pérez de Vargas ha encadenat tres aturades consecutives, però els blaugrana no han aprofitat els seus atacs per avançar-se de 3 gols fins que, tot i estar en inferioritat numèrica pels 2 minuts d'exclusió de Dika Mem, Víctor Tomàs ha marcat el seu cinquè gol de la primera meitat.

El Wisla, però, no ha deixat que el Barça s'escapés. Dos gols consecutius al contraatac de Kiril Lazarov i una exclusió del visitant Rocha han semblat marcar un punt d'inflexió. Aitor Ariño ha anotat el 16-12, però la bona actuació del porter Rodrigo Corrales ha mantingut amb vida el conjunt polonès per arribar al descans amb un resultat de 17 a 15.

En els primers minuts de la segona part, els barcelonistes han recuperat el seu avantatge de 4 gols quan Lazarov ha marcat en superioritat numèrica arran d'una nova exclusió de Rocha. Raúl Entrerríos i Valero Rivera han donat al Barça una nova màxima renda, 22 a 16. A partir d'aquest punt el matx ha quedat trencat. Novament Rivera, Thimotey N'Guessan i Lazarov han distanciat encara més els catalans, 26-17. La diferència màxima entre els dos equips ha estat de 10 gols, abans que el Barça afluixés i es dediqués a administrar el seu triomf.