Fragment del vídeo amb les imatges dels agents atrapats al fang
Corren diversos vídeos a les xarxes amb les imatges dels agents atrapats al fang

El fang, l'aliat dels activistes per aturar la policia a Lützerath que fa riure les xarxes

Diversos policies alemanys han quedat atrapats en el fangar del poble miner de Lützerath mentre actuaven per dissoldre les protestes

Els ecologistes alemanys que protesten contra l'explotació d'una mina de carbó a cel obert al poble de Lützerath, a l'oest del país, han trobat un aliat inesperat: el fang.

Per les pluges dels últims dies, el terreny ha quedat fangós. I això ha fet la guitza als agents de la policia alemanya desplaçats al poble per dissoldre els manifestants.

Alguns antidisturbis hi han quedat atrapats i això ha provocat la burla dels activistes. Les imatges desperten rialles i comentaris les xarxes socials.


Fa dos anys que un grup d'activistes mantenen la resistència contra el gegant energètic RWE, propietari de l'explotació. S'oposen al projecte d'expansió de la mina Garzweiler II, que ha arribat a poques desenes de metres de les cases que ocupen els mateixos activistes.

Dimecres passat va començar el desallotjament d'aquesta colònia, situada entre Düsseldorf i Colònia. Van rebre la policia amb pedres, pirotècnica i còctels Molotov i hi va haver alguns enfrontaments violents amb els agents.

Aquest cap de setmana, milers de persones --la immensa majoria estudiants i joves amb ideologia ecologista i amb una forta conscienciació del que significa la crisi climàtica-- han participat en la manifestació en contra, amb la presència de Greta Thunberg.

Al subsol de Lützerath s'hi amaguen uns 250 milions de tones de carbó. RWE la vol explotar fins al límit del calendari marcat per a l'abandonament de les energies fòssils --el 2030--, tal com l'empresa va acordar amb el govern del Rin del Nord-Westfàlia. Pels activistes, això es contradiu amb la creació de noves mines.

 

ARXIVAT A:
EcologiaAlemanya
Anar al contingut