Llibres que han inspirat sèries, de "Gambit de dama" a "Col·lapse" o "Unorthodox"
El llibre que inspira la sèrie també descriu amb molta precisió les partides d'escacs

El fabricant català dels taulers d'escacs de "Gambito de dama", desbordat

L'èxit de la sèrie de Netflix ha fet que es multipliquin les comandes internacionals a l'empresa Rechapados Ferrer, de la Garriga, que fabrica els taulers

Actualitzat

Una empresa catalana ha multiplicat les comandes per tot el món dels taulers d'escacs que fabrica gràcies al fet que han sortit a la sèrie de Netflix "Gambito de dama".

El propietari de l'empresa familiar Rechapados Ferrer de la Garriga, al Vallès Oriental, Joan Ferrer, ha explicat a Catalunya Ràdio que la demanda ha crescut tant, a les portes de les festes de Nadal, que estan desbordats.

"Tots els nostres clients, que tenim arreu de tot el món, de cop i volta han vist disparades les seves vendes i automàticament ens han convidat a enviar comandes una darrere de l'altra d'una manera com mai ens hi havíem trobat, una cosa que ens és impossible de cobrir."

Ferrer afegeix que els seus taulers són de gran qualitat i que els han reconegut per aquests detalls, com ara un filet o marqueteria, que fa una empresa de València de forma especial, la forma, la combinació de les fulloles i el tipus d'acabat.

De fet, els seus taulers són els que es poden veure en les seqüències dels tornejos oficials d'escacs, sobretot al tram final de la sèrie.

"Fa que fabriquem escacs més de 50 anys. Ha estat un boom, una cosa impensable a la meva vida", conclou Ferrer.

Per Ferrer, el confinament per la Covid i el fet de passar més temps a casa també han contribuït a revifar l'interès pels escacs.


Un èxit sobtat

"Gambito de dama" és una minisèrie de set capítols que es va estrenar a Netflix l'octubre d'aquest 2020 i de seguida va ser un dels títols més vistos.

La sèrie, creada per Scott Frank i Allan Scott, està protagonitzada per Anya Taylor-Joy en el paper fictici de la geni dels escacs Beth Harmon.

"Gambito de dama" està basada en una novel·la homònima del 1983 de l'escriptor Walter Tevis, autor també de novel·les que es van portar al cinema com "El color del diner", "El vividor" o "El hombre que vino de las estrellas".

 

 

 

ARXIVAT A:
SèriesConfinament
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut