El F.C. Barcelona obre la Lliga Endesa amb una victòria contra el Laboral Kutxa (87-65)

El F. C. Barcelona ha derrotat el Laboral Kutxa en el seu primer partit d'aquesta temporada a la Lliga Endesa (87-65). Els blaugrana han tingut uns moments de joc brillant en el primer quart, però també uns de gran desconcert en el tercer. Àlex Abrines (18 punts i 7 de 7 en el llançament, 4 d'ells triples) ha estat el jugador local més destacat.

El F. C. Barcelona ha derrotat el Laboral Kutxa en el seu primer partit d'aquesta temporada a la Lliga Endesa (87-65). Els blaugrana han tingut uns moments de joc brillant en el primer quart, però també uns de gran desconcert en el tercer. Àlex Abrines, amb una gran inspiració de cara a cistella (18 punts i 7 de 7 en el llançament, 4 d'ells triples), ha estat el jugador local més destacat. L'encert blaugrana en els triples ha estat molt alt: 10 de 13.

Després d'uns primers minuts de pocs contactes en què Ante Tomic anotava per als locals i Kim Tillie ho feia per als bascos, un triple de Navarro ha obert un parcial completat amb 5 punts de Doellman i una altra cistella de 3 punts d'Oleson que ha permès als de Xavi Pascual tancar el primer quart amb un marcador de 24 a 12. El triomf semblava que era a l'abast.

En el segon quart l'aparició de San Emeterio, amb 11 punts en aquests minuts, ha fet reaccionar el Laboral Kutxa. Amb la col·laboració de Davis Bertans (10 punts en aquest parcial), ha tornat a ficar el seu equip en el partit. Marcelinho Huertas (13 punts, 4 assistències) i Abrines han contrarestat la feina dels seus rivals (18 punts entre els dos), i han possibilitat que el Barça arribés amb avantatge al descans (45-37).

Massa pilotes perdudes

La inspiració de Bertans (24 punts) s'ha mantingut en un tercer quart en què San Emeterio només ha jugat un minut. Els senyals d'alarma s'han encès al Palau Blaugrana quan l'equip local ha perdut 10 pilotes en aquest quart, 7 en els últims 4 minuts (al final del partit han estat 22 en total les pilotes perdudes). Per sort per als de Pascual, Bertans estava massa sol en l'anotació del seu equip i el Laboral Kutxa no ha aprofitat aquest moment de debilitat. Els 10 minuts s'han tancat amb un resultat de 58 a 51.

El Barça ha començat l'últim quart gestionant amb ofici la seva renda, que ha tornat a créixer fins als 15 punts després d'un triple d'Àlex Abrines. Els visitants, en aquest inici de temporada, no semblen un equip capaç de grans heroïcitats, i d'això se n'han aprofitat els homes de Xavi Pascual per assegurar el seu triomf. Amb el partit ja sentenciat ha aparegut el pivot blaugrana Tibor Pleiss (12 punts, 7 rebots). La nota negativa ha estat la lesió de genoll de Marcus Eriksson, que ha deixat la pista en llitera. El Barça marxarà aquest diumenge per jugar els dos partits de la seva gira asiàtica que Esport3 oferirà en directe.