El Brasil

Els territoris d'ultramar ja han elegit entre Sarkozy i Royal

Abans que els 44,5 milions d'electors francesos poguessin anar a les urnes, l'electorat d'ultramar i el resident al continent americà ja va començar a elegir entre Nicolas Sarkozy i Ségolène Royal. El candidat conservador va obtenir un avantatge de gairebé 10 punts sobre Royal en la primera volta entre els francesos que viuen al continent americà. En canvi, l'electorat d'ultramar va optar per la socialista però seguida de molt a prop, tan sols tres punts, per Sarkozy.

Actualitzat
Els francesos residents al Brasil han estat els primers a participar en la segona volta de l'elecció presidencial francesa, que enfronta els candidats del Partit Socialista i del partit governamental Unió per un Moviment Popular. En la primera volta, un 38,49% dels 820.000 electors que viuen al continent americà van decantar-se pel conservador mentre que un 29,92% dels votants van elegir la candidata socialista.

Als francesos a Amèrica s'han sumat els d'ultramar, gairebé dos milions de persones. L'electorat situat a les Antilles de Guadalupe i Martinica, el de l'illa situada a l'oest del Canadà Saint-Pierre-et-Miquelon, el del continent americà de la Guaiana Francesa, a més del que es troba a l'oceà Pacífic, a les illes de la Nova Caledònia, la Polinèsia francesa i Wallis i Futuna, i a l'oceà Índic, a les illes de Mayotte i Reunió, va a les urnes dividit. En la primera ronda de l'elecció, un 35,38% dels electors van votar per Royal i un 32,22% ho va fer per Sarkozy.
Anar al contingut