Pas del Dorian per Carolina del Sud (Reuters)
Pas del Dorian per Carolina del Sud (Reuters)

El Dorian, un dels huracans més llargs de la història dels Estats Units

Menys d'un 10% de tots els huracans s'han mantingut actius durant tants dies com el Dorian

Actualitzat

L'huracà Dorian abandona els Estats Units com un dels huracans més llargs de la història. Després de 10 llargs dies de pluges torrencials i forts vents, el Dorian avança molt més debilitat cap al Canadà. Menys d'un 10% de tots els huracans s'han mantingut actius durant tants dies com el Dorian.

Als Estats Units, les zones més afectades han estat les de Carolina del Nord i del Sud. S'han enregistrat vents de més de 150 quilòmetres per hora i s'han produït fortes inundacions. Desenes de milers de persones segueixen sense electricitat, però els danys han estat molt menors del que s'esperava.

 

 

Les conseqüències més devastadores de l'huracà han estat a les illes del nord de les Bahames. Una setmana després, encara continuen les tasques de rescat a les illes i les víctimes mortals han augmentat a 43:

 

Pas de l'huracà Dorian a les illes nord de les Bahames (Reuters)

 

El Dorian va tocar terra a les Bahames, amb vents sostinguts de gairebé 300 km/h, amb la màxima categoria de l'escala de Saffir-Simpson. És l'huracà més fort que mai ha tocat terra a l'Atlàntic pel que fa a la força del vent.

 

Destrosses de l'huracà Dorian a les Bahames (Reuters)

 

El seu pas pels Estats Units

Una de les zones més afectades han estat la filera d'illes d'Outer Banks, a Carolina del Nord. A Ocracoke, s'estima que un miler de persones continuen aïllades.

 

 

Les autoritats de l'Estat s'han mostrat alleugerides després de declarar que el Dorian no ha causat víctimes mortals, i en comparació amb l'huracà Florence de l'any passat, que va causar 30 morts, ha estat molt més benèvol.

 

La situació amb els supervivents de les Bahames

Més de mil evacuats de les Bahames per les destrosses del Dorian han arribat al port de Palm Beach, a Florida, aquest dissabte amb el creuer Grand Celebration:  

El mateix creuer va portar aliments, aigua i voluntaris a les Bahames aquesta setmana .

 

Evacuats de les Bahames arriben a Palm Beach (Reuters)

 

Aquest divendres, diversos congressistes dels Estats Units van sol·licitar al president Donald Trump que "relaxés" els visats dels bahamians afectats pel Dorian i que oferís beneficis fiscals per als donants d'ajuda a les illes.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut