Barcelona

El documental sobre el fotoperiodista Joan Guerrero es podrà veure el juliol a la Filmoteca

Un documental realitzat per David Airob presenta la feina, el pensament i els valors del fotoperiodista de 74 anys Joan Guerrero

RedaccióActualitzat

El fotoperiodista Joan Guerrero, de 74 anys, és el protagonista del documental "La caja de cerillas", que en recull feina, pensament i valors. De petit, a la seva Tarifa natal, Guerrero ja imaginava amb la seva primera càmera, una capsa de llumins, que podria fotografiar el vent.

Defensor d'una fotografia social, Guerrero ha tingut en la immigració un tema recurrent. És la història de tants i tants milers de catalans que van arribar fa més de 50 anys amb poques pertinences i moltes il·lusions.

Emmarca la seva obra dintre d'un espai que va des dels anys 60 fins a l'actualitat. I fa de Santa Coloma de Gramenet el centre neuràlgic de la seva vida i el seu treball.

Les seves mirades, sempre en blanc i negre, s'han pogut veure en diaris com "El Correo Catalán", "El Periódico" o "El País".

Ell mai ha pretès canviar el món amb les seves fotografies, però sí agermanar-lo, reivindicant la tradició documentalista i compromesa que recullen ara altres grans exponents locals com Samuel Aranda.

Un altre fotoperiodista, David Airob, ha volgut homenatjar-lo amb un documental que mostra la seva obra i que es podrà veure a la Filmoteca el 10 de juliol.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut