Els diners obtinguts del disc aniran íntegrament a la recaptació de La Marató de TV3, dedicada a la salut mental

El doble disc de La Marató, amb 30 cançons, aquest diumenge a la venda

Es pot aconseguir al preu de 12 euros als quioscos amb els principals diaris en català, a l'iTunes o a la botiga en línia de TV3

Actualitzat

El disc de La Marató arriba aquest diumenge als quioscos de Catalunya a un preu de 12 €, que íntegrament serviran per engrossir la recaptació de La Marató de TV3, dedicada aquest any a la salut mental. El disc es ven amb deu dels principals diaris en català. També es pot adquirir en format digital al mateix preu a iTunes i a la botiga en línia de TV3.

De fet, l'edició especial del disc dels 30 anys de La Marató ja és aquest diumenge l'àlbum més venut a l'iTunes a Espanya.

Una novetat d'aquesta edició del disc és que és una eina multimèdia que conté dos codis QR. L'un serveix per accedir a Apple en streaming i, sense cap cost, escoltar el disc de La Marató, i també els milions de cançons que conté aquesta plataforma.

L'altre codi obre un recull del que han estat aquests 30 anys d'història de La Marató: els espots de totes les edicions amb el tema musical de capçalera, els cartells que han il·lustrat cada edició d'aquest projecte solidari, imatges de moltes de les cançons que han format part dels disset anys del disc i les lletres de les 30 cançons del disc actual.


Doble disc amb 30 cançons

Aquest any el disc compta amb trenta cançons agrupades en dos discos, el Disc Blau i el Disc Blanc, els colors que caracteritzen habitualment La Marató. Són quinze cançons a cada disc, totes en català.

El contingut de cadascun dels discos continua amb la tradició del disc de La Marató: una barreja de gèneres, artistes i cançons ben diferents. De les cançons, 18 són noves i de nova producció. Les altres 12 són cançons que ja van sortir en un moment o altre dels 17 anys d'història del disc i que ara han estat escollides per fer una aturada i de retrovisor d'aquesta història.

Fins a 16 estils musicals conviuen en el doble disc. Del crooner al rock, passant pel mestissatge i el pop, el rap i les arrels flamenques, el trap, les polifonies d'arrels tradicionals, les composicions i interpretacions llatines, l'R&B, l'electrònica, el reggaeton... i la clàssica.

És més que evident que enguany el disc compta amb artistes i cançons que són referència mundial en molts sentits per als joves: pels gèneres, els intèrprets i per la seva capacitat única i universal que ofereixen, avui en dia, les plataformes i les xarxes.

Luis Fonsi, un dels intèrprets al disc de La Marató (CCMA)

Per exemple, Luis Fonsi és l'artista amb més visitants de tota la història de la música a nivell mundial. No tan sols pels més de 8.000 milions de visionats a YouTube amb una cançó com "Despacito", sinó també per les xifres que continua registrant.

També hi ha el cas d'Ana Mena, amb més de 140 milions de descàrregues i número 1 avui en dia. i que al disc de La Marató hi interpreta el tema català més radiat aquest dos últims anys, "Volcans", del grup Buhos.

ARXIVAT A:
La Marató
Anar al contingut