L'equip de Carles Duran ha acabat caient en un final d'infart davant el Baskonia (EFE)

El Divina Seguros Joventut cau davant del Baskonia en un final d'infart (67-68)

Els homes de Carles Duran han aconseguit recuperar un avantatge d'11 punts en l'últim període, però Todorovic no ha transformat el llançament que hauria donat la victòria als catalans sobre la botzina

Abundi BorderaActualitzat

El Divina Seguros Joventut ha caigut davant el Baskonia en un duel molt disputat que s'han acabat emportant els visitants per 67 a 68 en un final de partit molt ajustat.

L'enfrontament ha començat amb moltes imprecisions per part dels dos equips. Albert Ventura i Shields s'han intercanviat els primers triples d'un duel que, poc a poc, ha anat guanyant en intensitat. Todorovic li ha guanyat el duel interior a Poirer en un partit en que el desencert exterior ha estat l'autèntic protagonista durant els primers deu minuts. El primer període ha finalitzat amb 13 a 12 en el marcador, amb dotze pèrdues i un 10 de 29 en tirs de camp entre els dos equips.

Vildoza ha estat un autèntic mal de cap pels catalans en un segon quart on han encaixat un parcial inicial de 6 a 0. Els verd-i-negres no es trobaven còmodes i els de Perasovic aprofitaven les pèrdues de pilota per castigar la Penya des del perímetre. I ha estat llavors quan ha aparegut Nicolás Laprovittola. El base argentí ha anotat 5 punts consecutius i ha repartit dues assistències en els últims minuts de la primera meitat per col·locar el Joventut a només dos punts de distància al descans (25-27). La jugada curiosa del partit s'ha produït en l'últim segon de la primera meitat, quan Mathias ha anotat un triple des del seu propi camp que els àrbitres han invalidat per estar fora de temps.

Els de Duran han començat el tercer quart carregant molt bé el rebot ofensiu en una faceta que han acabat dominat per 20 a 5. Les segones oportunitats i els bons minuts de la parella formada per Dawson i Laprovittola han permès als verd-i-negres capgirar el marcador, però Shields, que ha acabat anotant 20 punts, mantenia els visitants en el partit amb el seu encert des de la línia de tres punts. Delía, fitxat aquesta setmana pel Joventut, ha aportat bons minuts al joc interior d'uns catalans que cada vegada circulaven millor la pilota. Tot i això, el Baskonia ha arribat al final del tercer període dominant per 46 a 49.

Els últims deu minuts han començat amb un recital del Baskonia. Quatre punts i un tap de Vildoza i dos triples, un de Shields i un de Hilliard, han posat la màxima diferència del partit a favor dels de Perasovic (50-59) a falta de sis minuts i mig pel final. La Penya ha reaccionat amb deu punts consecutius, dos triples de Laprovittola inclosos, col·locant-se a només un punt, però els visitants, amb tres tirs lliures de Hilliard, han tornar a distanciar-se.

Poirer ha disposat de dos tirs lliures per deixar el partit pràcticament sentenciat a falta de poc menys d'un minut per finalitzar el duel, però dos cistelles de Todorovic han empatat el partit a 67 amb vint-i-vuit segons per jugar-se. En un final d'infart, el pivot francès del Baskonia ha rebut una falta de Dawson i, després d'anotar només un dels dos llançaments lliures, Todorovic no ha aconseguit transformar l'últim tir sobre la botzina i els visitants s'han emportat la victòria.

Amb aquesta derrota, el Divina Seguros Joventut queda ubicat en la vuitena posició amb 9 victòries i haurà de guanyar a Burgos la setmana vinent si no es vol quedar sense opcions de classificar-se per disputar la Copa del rei.