El politòleg visita "El divan"

Ramón Cotarelo, un lleó que es recull els cabells

El catedràtic de Ciència Política Ramón Cotarelo és un home culte i un lluitador incansable per la llibertat dels pobles i les persones. Va néixer a Madrid, però s'ha volgut fer gironí. Estima Catalunya i la vol independent.

Actualitzat

Arriba al plató 1 de TV3, s'asseu a "El divan" i s'hi regira. Quan veu les imatges del judici dels líders independentistes al Tribunal Suprem s'escalfa, no pas en sentit figurat. Parem la gravació. Refrigerem l'espai. Es treu la jaqueta, que ja no es tornarà a posar. És un home en mànigues de camisa a punt per feinejar sempre. Això sí, que el llaç groc es vegi bé. Quina càmera l'ensenya?

Nascut el 1943, assegura que el Suprem manté l'esperit d'aquell infaust TOP, el Tribunal d'Ordre Públic de la dictadura, executor de judicis contra la democràcia i la llibertat. Cotarelo va anar a la presó i es va haver d'exiliar a Alemanya i a la Gran Bretanya. Ara defensa el dret a decidir i la independència de Catalunya. Ell és ell i les seves idees. Té tanta força, que cap partit polític no la pot contenir. La CUP, Esquerra, JxCat... amb tots tres s'hi ha avingut i, alhora, hi manté diferències ventilades al Twitter de cada dia. Vehement políticament, don Ramon, nascut en el si d'una família il·lustre espanyola, s'entendreix quan parla dels fills i dels nets, i abaixa el to amb devoció quan es refereix a la parella. La santa, n'hi diu.

En acabar, es pregunta en veu alta si hauria d'haver subratllat això o allò. Ens obre un somriure de complicitat. Estem davant d'un animal polític irreductible que, per anys que passi, no defallirà. Un lleó que es recull els cabells. Els ullals punxeguts i la mirada clara.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut