Santa Clara

El dissident cubà Guillermo Fariñas és hospitalitzat després de setze dies en vaga de fam

El dissident cubà i periodista, Guillermo Fariñas, ha estat hospitalitzat després d'haver-se desmaiat. Fariñas porta 16 dies en vaga de fam i set. Va començar el dejú després de la mort del també dissident Orlando Zapata Tamayo, que va passar tres mesos sense menjar. Aquesta és la segona vegada que Guillermo Fariñas ha de ser ingressat. La setmana passada va requerir assistència mèdica per un altre desmai causat per una baixada de sucre.

Actualitzat
El metge personal de Fariñas ha assegurat, en declaracions a l'agència EFE, que el dissident està "totalment deteriorat", amb la pressió baixa, taquicàrdies i símptomes visibles de deshidratació. Ha estat traslladat a l'hospital provincial Arnaldo Milian Castro, acompanyat de familiars i periodistes.

Poc abans de desmaiar-se, Fariñas, de 48 anys, ha rebut la visita de diversos metges del sistema de salut públic, que l'han instat a anar a un hospital per fer-se una revisió. Ell, però, ha insistit que li fessin les proves a casa i ha remarcat que no abandonaria la vaga de fam i que no acceptaria ser hospitalitzat conscient. Al cap de poc de prendre-li unes mostres d'orina, ha estat quan Fariñas s'ha desmaiat i ha estat traslladat a un hospital.

El dissident va començar la seva vaga de fam fa dues setmanes, per demanar la llibertat de 26 presos polítics cubans i en protesta per la mort del també dissident Orlando Zapata Tamayo. La setmana passada, Fariñas va ser hospitalitzat després de desmaiar-se en tenir una baixada de sucre.

Guillermo Fariñas és un dissident històric molt actiu. Ha passat onze anys a la presó i ha fet 23 vagues de fam des de 1995. Una va durar sis mesos i era per demanar el lliure accés dels cubans a internet.

La dissidència cubana ha rebut aquest dijous el suport del Parlament Europeu, que ha condemnat la mort d'Orlando Zapata Tamayo i ha exigit al govern de Raúl Castro l'alliberament immediat de tots els presos polítics.


Anar al contingut