Cuba

El dissident cubà Guillermo Fariñas, en vaga de fam, surt de l'hospital després de tenir un desmai

El dissident cubà Guillermo Fariñas ja és a casa. Ha sortit de l'hospital al cap de poques hores de ser traslladat a causa d'un desmai, segons els metges, per una baixada de sucre. Fariñas fa més d'una setmana que està en vaga de fam en protesta per la mort del dissident Orlando Zapata i per demanar l'alliberament de 200 presos polítics cubans. Aquesta és la vaga de fam número 23 que realitza l'escriptor. L'última que va fer va ser el 2006 per demanar el lliure accés a internet a Cuba.

Actualitzat
La portaveu del dissident, Licet Zamora, ha explicat que els metges li han subministrat sèrum per via intravenosa que l'ha ajudat a recuperar el coneixement. Un cop s‘ha estabilitzat i atesa la situació, els metges han considerat que no hi havia motius perquè es quedés ingressat i l'han enviat a casa. "Un metge que l'ha assistit ha dit que no tenia sentit que es quedés ingressat perquè en terapia intensiva no s'obliga a ningú a menjar ni a beure. La solució està a la seva mà. Ha de menjar i beure", ha dit Zamora.

Guillermo Fariñas, de 48 anys, ha passat 11 anys a la presó. Des del 1995, ha fet 23 vagues de fam. Una va durar sis mesos, amb períodes a l'hospital on era alimentat per via intravenosa. Amb aquesta protesta Fariñas demanava el lliure accés a internet a l'illa.

Poc abans de desmaiar-se, Guillermo Fariñas havia rebut la visita de diverses representants de les Damas de Blanco. Segons ha explicat per telèfon al web Misceláneas de Cuba Laura Pollán, membre del col·lectiu, van viatjar des de l'Havana fins a Santa Clara per demanar a Fariñas que "deixés la vaga de fam i pensés que és molt més important viu per a tot el poble de Cuba". Segons Pollán, Fariñas els va dir que no podia abandonar la vaga perquè "morir per la pàtria és viure". "No vaig tenir paraules després d'això", ha dit Pollán molt emocionada. "Què puc dir a un home que està disposat a donar la seva vida pel poble de Cuba i la llibertat dels presos".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut